Eva Mikulová Krimi

Počas víkendu sa stali tragické dopravné nehody. Jeden človek umrel, dvaja tínedžeri sú ťažko zranení

Zrazený bol chodec, ktorý prebiehal cez rýchlostnú komunikáciu pri Zelenom dvore. Zraneniam podľahol. Dvaja chodci boli zrazení na priechodoch v meste.

Ilustračný obrázok k článku Počas víkendu sa stali tragické dopravné nehody. Jeden človek umrel, dvaja tínedžeri sú ťažko zranení
4
Galéria
Zdroj: KR PZ Košice

Smrteľná nehoda pri Zelenom dvore

V nedeľu 24. februára večer, okolo 19, 20 h na rýchlostnej ceste v Košiciach – Zelený Dvor prišiel o život chodec. „Podľa doterajších zistení vodič (38) z Košíc viedol vozidlo zn. Škoda Octavia po rýchlostnej ceste PR3 v smere od Košíc na Prešov, kde narazil do chodca (34), ktorý prechádzal cez cestu v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov. Pri dopravnej nehode chodec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Vodič bol triezvy a na vozidle je škoda okolo 7 tisíc eur. Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorý v danej veci začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Ťažko zranení tínedžeri na priechodoch pre chodcov

Ďalšia nehoda, ktorá si vyžiadala ťažké zranenie chodca, sa stala okolo 20,00 hodine taktiež v nedeľu 24. februára na Triede SNP v Košiciach za kruhovým objazdom s Moldavskou ulicou.

„Podľa doterajších zistení vodič (22) viedol vozidlo zn. Ford po Tr. SNP v smere od kruhového objazdu k Bardejovskej ulici, kde na priechode pre chodcov zrazil chodca, ktorý prechádzal po priechode v skupine osôb. Chodec (17) pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia. Dychová skúška bola u oboch účastníkov dopravnej nehody negatívna,“ informuje J. Mesárová.

Ťažké zranenia pri dopravnej nehode utrpela aj chodkyňa, ktorá prechádzala po priechode pre chodcov v MČ Košice KVP v piatok krátko pred 19. hodinou.

Podľa doterajších zistení vodič vozidla nedal chodkyni (16) prednosť. Alkohol u účastníkov nezistený. Presná príčina dopravnej nehody je predmetom vyšetrovania. Obidve nehody už vyšetruje vyšetrovateľ PZ, ktorý začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM