Správy

Počas štyroch hodín porušili v Košickom kraji svoje povinnosti 30 chodci

Policajti počas štyroch hodín na cestách Košického kraja v rámci štvrtkovej (7.2.) celoslovenskej dopravnej akcie spozorovali 30 chodcov, ktorí nedodržiavali svoje povinnosti v cestnej premávke.

Ilustračný obrázok k článku Počas štyroch hodín porušili v Košickom kraji svoje povinnosti 30 chodci
Zdroj: TASR

TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že každé porušenie dopravných predpisov skončilo blokovým konaním.

Ako pripomenula, príslušníci PZ v uplynulých dňoch vyvinuli rôzne aktivity preventívneho charakteru v snahe znížiť dopravnú nehodovosť a jej následky.

V rôznych mestách a obciach Košického kraja nielen na priechodoch pre chodcov, ale aj na miestach, kde je predpoklad zvýšenej koncentrácie chodcov, zdôrazňovali význam nosenia reflexných prvkov na oblečení a apelovali na nemotorových účastníkov cestnej premávky.

„Aj napriek tejto snahe Policajného zboru sa, žiaľ, policajti počas výkonu služby stretli s obrovskou nedisciplinova­nosťou chodcov, ktorí si zrejme neuvedomujú, že život je to najcennejšie, čo majú. Neopatrne a nezodpovedne prechádzali cez cestu mimo vyznačených priechodov pre chodcov či miest na to určených alebo sa dôkladne nepresvedčili, či je ich vstup na vozovku bezpečný,“ povedala.

V rámci akcie sa polícia zamerala aj na ostatných účastníkov cestnej premávky. „Jedenásť vodičov nedodržalo najvyššiu povolenú rýchlosť, deväť vodičov telefonovalo počas vedenia motorového vozidla a dvaja vodiči nedali prednosť chodcom na priechode pre chodcov,“ spresnila Ivanová.

Ako povedala, keďže takmer dennodenné výzvy polície na zvýšenú opatrnosť nezaberajú, policajtov na cestách bude ešte viac a v prípade zistenia pochybenia v pravidlách cestnej premávky budú postupovať nekompromisne.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM