Rôzne Správy

Počasie naďalej komplikuje situáciu na cestách v Košickom kraji. Kde to je NAJHORŠIE?

Polícia hlási komplikácie na viacerých úsekoch ciest v Košickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Počasie naďalej komplikuje situáciu na cestách v Košickom kraji. Kde to je NAJHORŠIE?
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Cesta od Pereša smerom na košické letisko je momentálne uzavretá v oboch smeroch, dôvodom je vyťahovanie nákladného vozidla z priekopy.

Pre záveje je neprejazdná aj cesta na trase Budimír – Družstevná pri Hornáde. Neupravený a ťažko prejazdný je tiež úsek Košice – Jasov. TASR o tom informovala košická krajská hovorkyňa Lenka Ivanová. Polícia apeluje na vodičov, aby sa na cesty vydali len v nevyhnutných prípadoch.

Šmýka sa

V okres Košice-okolie dochádza k problémom aj v obci Slanec. Vozidlá v častiach, kde sa nachádza súvislá snehová pokrývka, nevedia vyjsť do kopca. Od Slanca do Kalše sa šmýka. „Horský priechod Dargov je prejazdný, na vozovke sa nachádza utlačená vrstva snehu,“ dodala Ivanová.

V okrese Spišská Nová Ves sú cesty zasnežené, no zjazdné. V niektorých úsekoch je sneh kašovitý. V Rožňavskom okrese polícia hlási, že cesty sú mokré a prejazdné, a to aj vrátane horského priechodu Soroška. Dobšinský kopec je naďalej prejazdný len pre osobnú dopravu.

Vrstva snehu

Pripomína, že v okrese Trebišov aktuálne husto sneží a na cestách tretej triedy sa nachádza kašovitá vrstva snehu. V Michalovskom okrese sú cesty miestami zasnežené, prípadne s kašovitou vrstvou snehu, no zjazdné.

„Doposiaľ policajti na území Košického kraja, našťastie, nezaznamenali žiadnu vážnu dopravnú nehodu, zväčša išlo o škodové udalosti,“ doplnila s tým, že aj v pondelok je v teréne maximálny počet policajtov. Vodičov na cestách žiada o trpezlivosť a ohľaduplnosť.

Prečítajte si aj:

AKTUÁLNE Z KOŠICKÝCH CIEST Všetky cesty v krajskom meste sú zjazdné, miestami sa na vozovke nachádza vrstva kašovitého snehu.

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Monday, December 12, 2022

AKTUÁLNE: Z PEREŠA SA NA LETISKO NEDOSTANETE ‼‼‼ Približne 30 minút bude cesta na letisko obojstranne uzatvorená z dôvodu vyprosťovania kamiónu.

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Monday, December 12, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM