Eva Mikulová Rôzne

Pochváľte sa svojím balkónom a prihláste ho do súťaže

Tento rok trvá súťaž, do ktorej sa môžu opäť zapojiť obyvatelia všetkých 22 košických mestských častí, do 23. septembra 2018. Najkrajšie budú ocenené.

Ilustračný obrázok k článku Pochváľte sa svojím balkónom a prihláste ho do súťaže
Zdroj: mesto Košice

Jednou z možností ako sa dá spríjemniť život nielen sebe, ale aj svojmu okoliu, je skrášľovanie okien, balkónov, lodžií či terás peknými kvetmi, a rôznymi rastlinkami.

Námestník primátora Martin Petruško, vyhlásil ďalší ročník čoraz viac medzi Košičanmi obľúbenej „Súťaže o najkrajší balkón metropoly východu, ale aj lodžie, okna, či predzáhradky".

„V predchádza­júcich rokoch sa do nej zapojili desiatky Košičanov, ktorí ukázali, že majú veľmi pozitívny vzťah k prírode, svojmu okoliu, a ktorým záleží na tom, aby naše mesto, aj vďaka ich úsiliu, bolo stále krajšie a krajšie. Aj preto sa vedenie mesta v spolupráci so Správou mestskej zelene v Košiciach rozhodlo pred štyrmi rokmi zorganizovať prvý ročník súťaže, aby mohlo oceňovať tých najšikovnejších „záhradkárov,“ informoval nás hovorca magistrátu Miroslav Sambor.

Tento rok trvá súťaž, do ktorej sa môžu opäť zapojiť obyvatelia všetkých 22 košických mestských častí, do 23. septembra 2018. Základnou podmienkou účasti v súťaži je zaslanie fotografie svojho rozkvitnutého balkóna, okna, lodžie prípadne predzáhradky na e-mailovú adresu: komunikacne@kosice.sk.

Po ukončení súťaže vyberie odborná komisia štyroch výhercov hodnotných cien. Prví traja získajú poukazy na nákup záhradkárskeho materiálu podľa vlastného výberu v hodnote 150, 100 a 50 Eur, ďalší získa špeciálnu cenu viceprimátora mesta Košice.

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM