Eva Mikulová Krimi

Podpaľač kontajnerov, ktorý už je vo väzbe, má na "rováši" ďalšie požiare

Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za tento skutok hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Ilustračný obrázok k článku Podpaľač kontajnerov, ktorý už je vo väzbe, má na "rováši" ďalšie požiare
5
Galéria
Zdroj: KR PZ Košice

Začiatkom tohto týždňa polícia informovala o zadržaní a obvinení podozrivého muža, 28-ročného Petra z Košíc, ktorý podpálil 10 kontajnerov na komunálny odpad na sídlisku Ťahanovce v Košiciach.

Podpaľoval aj na sídlisku Juh

Policajti OO PZ Košice Juh 28-ročného Petra obvinili z prečinu poškodzovania cudzej veci aj v ďalšom prípade, ktorý sa stal 15. apríla tohto roku nadránom.

„Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinený Peter pred bytovým domom na Ružovej ulici podpálil plastovú nádobu na komunálny odpad. Potom prešiel na parkovisko na Krivej ulici, kde podpálil ďalšiu plastovú nádobu, pričom od tejto sa požiar rozšíril na ďalšie tri. Dve z nich zhoreli úplne,“ informovala nás krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Požiar poškodil dve zaparkované autá, a to Opel Astra a Škoda Octavia.

Potom obvinený Peter „úradoval“ na sídlisku Ťahanovce, kde pred bytovým domov na Hanojskej ulici podpálil ďalšiu plastovú nádobu na komunálny odpad.

Poškodením 6 plastových nádob na odpad spôsobil košickej spoločnosti škodu vyčíslenú na takmer 1200 eur.

Rozsah spôsobenej škody na poškodených vozidlách je predmetom vyšetrovania.

Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za tento skutok hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM