Správy

Pohyb je základ: Košice majú prvú mestskú materskú školu so zameraním na šport

Košice v tomto roku otvorili prvú športovú škôlku. Podľa primátora Richarda Rašiho ide o slovenský unikát.

Ilustračný obrázok k článku Pohyb je základ: Košice majú prvú mestskú materskú školu so zameraním na šport
Zdroj: TASR

V Košiciach otvorili v tomto školskom roku novú materskú školu (MŠ). Ide o prvú mestskú MŠ so zameraním na športové aktivity a zdravý životný štýl. Kapacita je 80 detí, aktuálne sú otvorené tri triedy, v ktorých sú deti od dvoch do šiestich rokov.

Materská škola na Viedenskej ulici je elokovaným pracoviskom Materskej školy na Budapeštianskej ulici. Má vlastnú jedáleň aj telocvičňu.

„Vonkajšie ihrisko je vybavené množstvom moderných prvkov zameraných na podporu športových aktivít u detí. Malí škôlkari si môžu oddýchnuť v útulne vybavenej kinosále. Jedálny lístok je prispôsobený zdravému stravovaniu,“ priblížila Monika Počátková z košického magistrátu.

„Som veľmi rád, že v Košiciach máme mestskú športovú škôlku. Myslím si, že ide o unikát aj na Slovensku, pretože mestá sa väčšinou trápia, aby vôbec zaplnili kapacity. Je výborné, že škôlka má zabezpečenú starostlivosť o deti z hľadiska zdravej výživy a prevencie obezity a tiež športových aktivít. Verím, že deti sa budú aj vďaka tomu už od útleho veku venovať športu úplne prirodzene,“ povedal pri otvorení primátor mesta Richard Raši.

V budúcom školskom roku plánuje MŠ v prípade záujmu otvoriť aj štvrtú triedu. Tá momentálne slúži na voľnejšie vnútorné aktivity.

„Dúfam, že sa nám bude spoločne dariť a deti budú mať dostatok aktivít, aby sme aj my podporili šport v Košiciach. Verím, že takto prispejeme k tomu, aby sa pravidelný pohyb vniesol do životov detí,“ dodala riaditeľka MŠ Iveta Strukanová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM