Lenka Fedorová Krimi

Policajná naháňačka v okolí Košíc, padli aj výstrely: Dvaja Rumuni unikali aj s prestrelenou pneumatikou! FOTO

Podľa policajnej správy prekazili košickí policajti plány dvom cudzincom. Tí sa vzniknutú situáciu rozhodli riešiť po svojom. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Policajná naháňačka v okolí Košíc, padli aj výstrely: Dvaja Rumuni unikali aj s prestrelenou pneumatikou! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

„Policajti odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Košice okolie vykonali dnes v skorých ranných hodinách policajnú akciu zameranú na zdržanie páchateľov majetkovej trestnej činnosti v obci Geča, pri ktorej zadržali dvoch občanov Rumunska vo veku 34 a 41 rokov,“ informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa hovorkyne vnikol jeden z podozrivých mužov do objektu cez okno, ktoré poškodil. Druhý komplic čakal pred objektom v osobnom motorovom vozidle. Keď ich vyrušila policajná hliadka, podozrivá osoba, ktorá sa nachádzala v objekte vyskočila cez rozbité okno von a nasadla do vozidla.

„Posádka vozidla na opakované výzvy polície, aby zastavili vozidlo, lebo bude použitá zbraň, nereagovala a unikala s vozidlom smerom do Košíc. Na zastavenie unikajúceho vozidla policajti použili donucovacie prostriedky v zmysle zákona o Policajnom zbore, a to varovné výstrely zo služobnej zbrane do vzduchu. Zároveň boli výstrely smerované do oblasti pneumatík, pričom sa im podarilo jednu z pneumatík poškodiť. Vozidlo aj napriek tomu unikalo,“ uviedla ďalej Mésarová.

Podľa polície bolo prostredníctvom operačného strediska po unikajúcom osobnom motorovom vozidle zn. BMW s novozámockým evidenčným číslom vozidla vyhlásené pátranie. V krátkom čase policajná hliadka podozrivé vozidlo vypátrala a zastavila pred obcou Šebastovce v smere do Maďarska.

„Posádka vozidla, dvaja podozriví cudzinci, bola zadržaná a predvedená na útvar PZ. Vozidlo bolo zaistené pre účely trestného konania. V súčasnosti sú s podozrivými osobami vykonávané procesné úkony. Poverený príslušník PZ v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin krádeže v štádiu pokusu,“ uviedla na záver Mésarová.

Môže vás zaujímať:

Unikajúce BMW: Padli aj výstrely!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM