Lenka Fedorová Krimi

Výbuch v Nižnej Hutke: V akcii hasiči i policajti!

V neskorých nočných hodinách došlo podľa hasičov k výbuchu v rodinnom dome. Polícia začala trestné stíhanie.

Ilustračný obrázok k článku Výbuch v Nižnej Hutke: V akcii hasiči i policajti!
Foto: Rastislav Búgel

Náš čitateľ nás upozornil na neznámy výbuch, ktorý začul v nočných hodinách v Nižnej Hutke. K prípadu sa vyjadrili policajné i hasičské zložky.

„Dňa 7. apríla 2016 bol v neskorých nočných hodinách ohlásený výbuch plynu v kotolni rodinného domu. Zasahovali hasiči z OR HaZZ v Košiciach z hasičskej stanice v Čani a hasičskej stanice v Košiciach. Prieskumom na mieste bolo zistené zadymenie v kotolni domu bez požiaru,“ uviedol pre Košice24 hovorca KR HaZZ v Košiciach Tomáš Berzétei.

Podľa hovorcu odpojili zasahujúci hasiči prívod el. energie a plynu a priestor pivnice odvetrali. Z dôvodu podozrenia na spáchanie trestného činu boli na miesto udalosti privolaný príslušníci policajného zboru. Miesto udalosti im bolo následne odovzdané. Zasahujúci hasiči osvetlili miesto udalosti a po zdokumentovaní miesta políciou sa jednotka vrátila do pohotovosti na základňu.

S prípadom sme oslovili aj hovorkyňu KR PZ v Košiciach Janu Mésarovú, ktorá k prípadu uviedla: „V tejto súvislosti policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestné činy nedovoleného ozbrojovania, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony, bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť.“

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM