Zuzana Vajayová Rôzne

Policajnú kaplnku v Košiciach zasvätili pápežovi Jánovi Pavlovi II.

Apoštolský nuncius Svätej Stolice v SR arcibiskup Mario Giordana spolu s ordinárom Ozbrojených síl (OS) a Ozbrojených zborov (OZ) SR Františkom Rábekom zasvätili policajnú kaplnku v Košiciach blahoslavenému pápežovi Jánovi Pavlovi II.

Akt zasvätenia sa uskutočnil v rámci slávnostnej omše v utorok 25. októbra, ktorú nuncius Giordana celebroval s ordinárom Rábekom, košickým eparchom Milanom Chauturom a policajnými kaplánmi Policajného dekanátu Východ. TASR o tom informoval kancelár a hovorca ordinariátu Tibor Ujlacký.

Ordinár OS a OZ SR Mons. Rábek apeloval na policajtov, aby svoju službu poriadku a zákonnosti brali ako službu lásky k Bohu a ľuďom, a nie len ako zamestnanie. Pripomenul, že pápež Ján Pavol II. mal blízky vzťah k Ordinariátu OS a OZ SR, ktorý zriadil v roku 2003. Prítomným sa v závere prihovoril aj apoštolský nuncius Mons. Giordana. Povzbudil všetkých, aby zotrvali vo viere a v obetavej službe v náročnom prostredí ozbrojených zložiek štátu.

Zasvätením policajnej kaplnky blahoslavenému Jánovi Pavlovi II. sa splnila túžba policajného kaplána Strednej odbornej školy Policajného zboru v Košiciach kpt.Mgr. Marcela Gábora.

Kaplán Marcel Gábor 14 rokov pôsobil ako slovenský kňaz v Taliansku, pričom 8 rokov odslúžil v uniforme talianskeho policajného kaplána v hodnosti podplukovníka Talianskej polície. Po návrate do vlasti a vstupe do služieb Ordinariátu OS a OZ SR pokračuje vo svojom kňazskom povolaní medzi slovenskými policajtmi, uviedol Ujlacký.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM