Aktualizované Krimi

Seniora na priechode pre chodcov zrazilo auto, zraneniam podľahol, FOTO

K tragickej zrážke osobného auta s chodcom došlo na priechode pre chodcov pred Košicami v smere od mestskej časti Šaca vo štvrtok okolo poludnia.

Ilustračný obrázok k článku Seniora na priechode pre chodcov zrazilo auto, zraneniam podľahol, FOTO
2
Galéria

Prívlastok tragické malo dnešné (12.9.) dopoludnie pre 77-ročného seniora z Košíc. Podľa doterajších zistení muž krátko pred 11.30 hodinou prechádzal cez riadne vyznačený priechod pre chodcov na rýchlostnej ceste R2, smerujúcej z košickej mestskej časti Šaca do mesta Košice, kde do neho s vozidlom zn. Dacia Logan narazil 38–ročný vodič.

„Žiaľ, 77-ročný Košičan po zrážke dopadol na vozovku a zraneniam, ktoré utrpel, na mieste podľahol. Výsledok dychovej skúšky vodiča bol negatívny, to, či alkohol požil nebohý chodec, bude zisťované pri pitve. Vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia,“ informovala o prípade hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová.

Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti, ale i miera zavinenia jednotlivých účastníkov dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Smrť na priechode pre chodcov v Šaci
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM