Krimi

Polícia pátra po mladíkovi. Na krku má viacero obvinení a hrozí mu väzenie

Mladý muž čelí obvineniu z viacerých skutkov. Hrozí mu osem rokov za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Polícia pátra po mladíkovi. Na krku má viacero obvinení a hrozí mu väzenie
Zdroj: KRPZ - Košice , TASR

Polícia pátra po 19-ročnom Kornelovi Horváthovi z obce Seňa (okres Košice okolie), ktorý je trestne stíhaný pre viacero skutkov. Pátranie vyhlásili z dôvodu, že si obvinený nepreberá poštu zasielanú orgánmi činnými v trestnom konaní a je nevyhnutná jeho účasť na vykonaní ďalších procesných úkonov.

Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Podľa polície sa úmyselne skrýva, nakoľko vie, že sa voči nemu vedie trestné konanie a v súčasnosti sa zdržiava na neznámom mieste.

Viacero obvinení

Polícia po dôkladnom zadokumentovaní skutkov, vykonaní potrebných úkonov, zabezpečení a vyhodnotení relevantných dôkazov vzniesla voči 19-ročnému mladíkovi obvinenie pre viacero skutkov. Mladý muž čelí obvineniu z trestného činu lúpeže, nebezpečného vyhrážania v súbehu s krádežou a v dvoch prípadoch čelí obvineniu z krádeže vecí z motorových vozidiel.

Obvinený sa tiež dopustil priestupku proti verejnému poriadku. Pred mesiacom v obci Čaňa vystrelil z plynovej zbrane do vzduchu na mieste verejnosti prístupnom. Policajti plynovú zbraň zaistili a vo veci vykonali objasňovanie. Priestupok už rieši príslušný správny orgán, okresný úrad Košice okolie, kde bol spis zaslaný na prejednanie.

Polícia zároveň preveruje a zisťuje aj to, či sa obvinený muž nedopustil ďalších protiprávnych konaní, ktoré vyšetruje. Mladíkovi už teraz hrozí až 8 rokov vo väzení.

Pomôžte s pátraním

Polícia sa obracia na verejnosť a žiada o pomoc pri pátraní. Akékoľvek informácie o hľadanej osobe môžu občania oznámiť na ktoromkoľvek útvare PZ, telefonicky na čísle 158, alebo prostredníctvom oficiálnej stránky košickej polície na Facebooku formou súkromnej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM