Krimi

Polícia vypátrala medzinárodne hľadaného Košičana, ktorý sa skrýval v ČR

Slovenským policajtom sa prostredníctvom spoločnej akcie s českými kolegami podarilo zadržať 51-ročného Petra K. z Košíc, ktorý bol právoplatne odsúdený za vraždu.

Ilustračný obrázok k článku Polícia vypátrala medzinárodne hľadaného Košičana, ktorý sa skrýval v ČR
Zdroj: TASR

Peter K. z Košíc bol právoplatne odsúdený za vraždu, spáchanú ešte v roku 2000 počas vybavovania si účtov medzi gangmi na východnom Slovensku. Muža vypátrali v stredočeskom Rakovníku. Informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Baloghová.

Bol vydaný Európsky zatýkací rozkaz

Na hľadaného Petra K. vydal začiatkom januára tohto roka košický súd Európsky zatýkací rozkaz. „Okrem vraždy z roku 2000 je aktuálne obvinený aj z ďalšej vraždy spáchanej v spolupáchateľstve, za ktorú mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov, alebo výnimočný trest na doživotie,“ uviedla Baloghová.

„Ďalšiemu trestu sa chcel vyhnúť, a aby po sebe zahladil všetky stopy a sťažil vypátranie, odhlásil si trvalý pobyt zo Slovenska a ukrýval sa najmä v Nemecku a v Českej republike,“ dodala.

V rámci pátracej akcie Argo 1 sa policajtom podarilo zistiť, že hľadaný muž sa pohybuje v Rakovníku, meste vzdialenom približne 60 kilometrov od Prahy. „Pripravenou a rýchlou operatívnou akciou sa policajtom podarilo muža zadržať bez toho, aby stačil klásť odpor,“ priblížila policajná hovorkyňa.

Peter K. je momentálne vo väzbe a čaká na rozhodnutie súdu o jeho vydaní na Slovensko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM