Eva Mikulová Krimi

Polícia zvyšuje počet policajtov v teréne. Budú dohliadať na bezpečnosť cestnej premávky

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach vyhlásilo zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky v celom Košickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zvyšuje počet policajtov v teréne. Budú dohliadať na bezpečnosť cestnej premávky
Zdroj: KR PZ Košice

Polícia využije aj inštitút objektívnej zodpovednosti, keďže sa zvýšil dopravných nehôd. „Za päť mesiacov tohto roka v Košickom kraji zaznamenali 673 dopravných nehôd, čo je o 38 dopravných nehôd viac ako vlani v rovnakom období. Pri týchto nehodách prišlo o život 11 osôb. Je to o 4 viac ako vlani v rovnakom období, ťažko sa zranilo takmer 70 osôb a ľahké zranenia utrpelo viac ako 290 osôb,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

K vážnym dopravným nehodám s ťažkými zraneniami došlo aj v uplynulých dňoch.

„Počas posledného víkendu sme zaznamenali tri dopravné nehody s účasťou motocyklistov. Dve v okrese Košice okolie a jednu v Košiciach, pri ktorých sa ťažko zranili dvaja motocyklisti. Jeden z nich na križovatke nesprávne predchádzal nákladné vozidlo, ktoré odbočovalo vpravo. Druhý, ťažko zranený motocyklista, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy pri prechádzaní zákruty, nezvládol riadenie a spadol na vozovku. Bližšie okolnosti, presná príčina týchto dopravných nehôd sú predmetom objasňovania,“ dodáva J. Mesárová.

Alkohol za volantom

Každý deň odhalia policajti na cestách nezodpovedných opitých vodičov za volantom. Ani uplynulý víkend nebol výnimkou. Odhalili viacero nezodpovedných vodičov, ktorí mali v dychu viac ako 1 promile. Medzi nimi aj dve „alkoholom posilnené“ vodičky. Jedna z nich „nafúkala“ 2,42 promile. Taktiež polícia zaznamenala 5 dopravných nehôd spôsobených pod vplyvom alkoholu. V záujme zvýšenia bezpečnosti disciplinovaných a zodpovedných účastníkov cestnej premávky polícia v kontrolách na cestách nepoľaví a bude v nich pokračovať i počas letnej turistickej sezóny.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM