Lukáš Zavacký Basketbal

Posily KB Košice s jasným cieľom: Chceme mužstvo dostať na vrchol!

Nová sezóna, nová výzva. Klub KB Košice sa obohatil o niekoľko tvárí a tie sa nechcú uspokojiť s výsledkom z vlaňajška.

Ilustračný obrázok k článku Posily KB Košice s jasným cieľom: Chceme mužstvo dostať na vrchol!
Zdroj: TASR

Minulý rok bol pre mužstvo z metropoly východu, ako nováčika v lige, pomerne dobrý. Nakoniec si zahralo súboje o 3. miesto. V nich bol úspešnejší Inter Bratislava, ktorý zvíťazil 90:79 a 92:82. Ambície budú teraz ešte vyššie, a to si uvedomujú aj posily.

„Pred dohodou som absolvoval rozhovor s trénerom Draženom Brajkovičom, ktorý ma poinformoval o fungovaní a cieľoch. Vopred sa, samozrejme, nič garantovať nedá, ale kto by nechcel do finále,“ vyjadril sa 30-ročný Emir Zimič z Bosny a Hercegoviny.

Podobne túži dostať svoj nový tím čo najvyššie Američan LaDarius White, ktorý doteraz v Európe ešte nehral. „Prišiel som sem ale s jasným cieľom – chcem vyhrávať zápasy a získať titul,” priznal tento 24-ročný borec.

Okrem spomenutých dvoch basketbalistov káder obohatili Srbi Radenko Pilčevič a Vladimir Ivelja, Maďar Csaba Kucsora, ale aj Slováci Milan Žiak a Filip Duda. Z minulého ročníka ostali v Košiciach iba Michal Baťka, Stanislav Baldovský a Maurizio Galata.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/kbkosice.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM