Eva Mikulová Samospráva

Poslanci odsúhlasili 2 milióny eur na dostavbu 1. etapy futbalovej arény

Začiatok stavebných prác na prvej z troch etáp KFA oznámilo vtedajšie vedenie mesta 29. októbra 2018. Prvá etapa mala byť pôvodne hotová do konca minulého roka.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odsúhlasili 2 milióny eur na dostavbu 1. etapy futbalovej arény
8
Galéria
Zdroj: TASR

Na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa konalo v stredu 29. apríla sa poslanci zaoberali aj dofinancovaním výstavby 1. etapy Košickej futbalovej arény (KFA).

Poslanci nakoniec 2 milióny eur na dostavbu z mestského rozpočtu schválili.

„Je to na úkor niektorých iných položiek v rozpočte, ale bolo to rozumné a logické riešenie, stavebne dokončiť túto časť. Budeme môcť pristúpiť k tomu, že na konci augusta bude táto časť dokončená, termín skolaudovania je október,“ povedal viceprimátor a predseda predstavenstva spoločnosti KFA Marcel Gibóda.

Externé zdroje

Na to, aby sa na KFA mohli uskutočňovať futbalové zápasy, budú potrebné ďalšie financie, ktoré súvisia s jej samotným sprevádzkovaním.

Poslanci preto zároveň poverili primátora mesta Jaroslava Polačeka a Gibódu hľadaním dodatočných, aj externých, zdrojov a partnerov potrebných na dofinancovanie projektu v celku, alebo po funkčných častiach.

Gibóda dodal, že ako prvých plánujú osloviť FC Košice. „Jedna vec sú tieto financie na dofinancovanie, ďalšia vec budú financie na reálne spustenie arény a tretia budú financie na každoročné dotovanie tohto projektu, pretože nikde na Slovensku nefunguje na vyrovnanom rozpočte a všade musí byť dotovaný,“ doplnil.

Začiatok stavebných prác na prvej z troch etáp KFA oznámilo vtedajšie vedenie mesta 29. októbra 2018. Prvá etapa mala byť pôvodne hotová do konca minulého roka.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM