Eva Mikulová Správy Samospráva

Poslanci schválili zníženie platu primátora na zákonné minimum. Koľko mesiacov ho bude poberať?

Na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve poslanci rokovali o opatreniach, ktoré by mali znížiť dopady krízy vyvolané nákazou koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili zníženie platu primátora na zákonné minimum. Koľko mesiacov ho bude poberať?
Zdroj: Mesto Košice

Za prísnych bezpečnostných opatrení kvôli ochrane proti šíreniu nákazy koronavírusom sa v štvrtok 26. marca konalo mimoriadne mestské zastupiteľstvo. Na programe bolo len 9 bodov súvisiacich so zmiernením dopadu krízy vyvolanej pandémiou.

Zníženú mzdu bude poberať do konca roka

Jedným z bodov programu bolo i zníženie platu primátora na zákonom stanovenú minimálnu hodnotu, čo je v hrubom 4032 eur. Tento plat mal Polaček navýšený o 40 percent, čiže poberal 5 645 eur.

Poslanci zníženie schválili, a tak od 1. apríla až do 31. decembra 2020 bude primátorova mesačná mzda vo výške 4032 eur.

Mesto taktiež zriadi transparentný účet pre dobrovoľnú zbierku, ktorá bude použitá pre jednotlivcov a sociálne slabšie skupiny obyvateľov na zmiernenie dopadu krízových opatrení v súvislosti s nákazou koronavírusu.

Zbierka je vyhlásená od 28. marca do 30. septembra 2020.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM