Hokej

Posledná previerka pred Soči aj s trojicou Košičanov: Premiéru má Miroslav Macejko

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nominoval na medzinárodný turnaj vo Švajčiarsku dokopy 23 hráčov, medzi nimi aj troch hráčov z Košíc. Premiéru v národnom tíme tak zažije aj obranca Miroslav Macejko, ktorý na klubovej úrovni háji farby oceliarov.

Ilustračný obrázok k článku Posledná previerka pred Soči aj s trojicou Košičanov: Premiéru má Miroslav Macejko
Zdroj: TASR

Turnaj konajúci sa vo švajčiarskom horskom stredisku Arosa bude poslednou medzinárodnou previerkou pred februárovým olympijským turnajom v Soči. V porovnaní s novembrovým Nemeckým pohárom nastalo v slovenskom výbere veľa zmien – do Švajčiarska pocestuje až šestnásť nových hráčov.„Na turnaj do Arosy sme nominovali hráčov, ktorí boli zdraví a boli k dispozícii,“ povedal pre oficiálnu webstránku Slovenského hokejového zväzu (SZĽH) reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek.

Najmladším v slovenskom výbere je 21-ročný košický zadák Miroslav Macejko, najskúsenejšími obrancovia Dominik Graňák z Dinama Moskva (130 štartov v reprezentácii) a obranca Jugry Chanty-Mansijsk Tomáš Starosta, ktorého zdobí 129 reprezentačných štartov. V nominácii do Švajčiarska je okrem dvoch nováčikov aj tretí hráč, ktorý ešte pod vedením Vůjteka Slovensko nereprezentoval – do národného mužstva sa po dlhšom čase vracia útočník Košíc Gabriel Spilar.

Nominovaní reprezentanti sa zídu v Bratislave v utorok 17. decembra a pred štvrtkovým odletom do Švajčiarska absolvujú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu dvojdňové sústredenie. V Arose čakajú na slovenských hokejistov dva súboje – v piatok 20. decembra o 16:00 h nastúpia v Arose proti Bielorusku a na druhý deň potom jeden z dvojice Švajčiarsko, alebo Nórsko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM