Samospráva

Posledné rokovanie mestského zastupiteľstva v tomto roku: Rozhodne sa o parkovaní či cenách v MHD

Poslancov košického mestského zastupiteľstva čaká na poslednom zasadaní v tomto kalendárnom roku v pondelok 16. decembra maratón uznesení. V takmer stobodovom programe nebude chýbať návrh o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta, či určenie taríf pre MHD v roku 2014.

Ilustračný obrázok k článku Posledné rokovanie mestského zastupiteľstva v tomto roku: Rozhodne sa o parkovaní či cenách v MHD
Zdroj: TASR

Podľa zverejnených materiálov by mali poslanci prerokovať návrh zmien zón plateného parkovania, ale aj cenník, podľa ktorého parkovné v centrálnej mestskej zóne bude jedno euro za hodinu, mimo centrálnej mestskej zóny 50 centov za hodinu. Doba spoplatnenia parkovania bude v pracovné dni od 7:30 do 18:00 hodiny, v sobotu do 13.00 hodiny a v dňoch pracovného pokoja bude parkovanie bez poplatku. Návrh ceny rezidentskej parkovacej karty pre fyzické osoby je 100 eur za rok, pre právnické osoby 150 eur za rok.

Košičania by si cestovné lístky v MHD v budúcom roku mali kupovať za 0,60 eur na 30 minút, 0,70 eur na hodinu a 0,50 eur za lístok na štyri zastávky. Mesačný lístok by mal stáť 20 eur. Pri použití bezkontaktných čipových kariet by mali byť lístky lacnejšie o dva centy.

Na zastupiteľstve budú poslanci informovaní aj o výsledku výberového konania na obsadenie miesta Riaditeľ K 13 – Košické kultúrne centrá Kulturpark, čo je vlastne nástupnícka organizácia dnešného tímu EHMK 2013. Podľa navrhovaného uznesenia by sa riaditeľom tejto organizácie od nového roka mal stať Ján Kováč zo Spišskej Novej Vsi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM