Eva Mikulová Správy Samospráva

Potkany sa opäť premnožili, na sídlisku KVP operatívne deratizujú

S trojdňovou deratizáciou začali v pondelok 18. mája. Nástrahy postupne umiestňujú vo vybraných častiach.

Ilustračný obrázok k článku Potkany sa opäť premnožili, na sídlisku KVP operatívne deratizujú
Zdroj: TASR

Obyvatelia sídliska KVP si všimli zvýšený výskyt potkanov na verejných priestranstvách a tak od 18. mája zčala trojdňová operatívna deratizácia.

Nástrahy postupne umiestňujú vo vybraných častiach ulíc Klimkovičova, Húskova, Jasuschova, Čordákova a na Bauerovej ulici.

„Účinné látky v tvare kocky sa ukladajú do dier hlodavcov, nikdy nie na voľné priestranstvo. Nástrahy zároveň obsahujú emulznú zložku, ktorá v prípade požitia psom vyvolá iba dávenie,“ hovorí starosta Ladislav Lorinc a upozorňuje, že použité prípravky na nie sú nebezpečné pre deti a psov.

Premnoženie už niekoľko rokov

Potkany boli premnožené na sídlisku niekoľko rokov. Situáciu pod kontrolu dostali minulý rok.

„KVP bolo vykresľované ako sídlisko plné potkanov, boli ich tu desaťtisíce. Už minulý rok sme preto vyčlenili na núdzovú urgentnú deratizáciu trojnásobne viac peňazí, aby sme to dostali do normálu, čo sa aj podarilo. Ak však chceme túto situáciu udržať, musíme konať aj operatívne,“ dodáva starosta.

Pomôcť môžu i občania a to tak, aby nenechávali zvyšky jedál pri kontajneroch.

Minulý rok sa na KVP deratizovalo sedemkrát. V tohtoročnom rozpočte MČ je na tento účel vyčlenených 7000 eur. Ide v poradí o druhú deratizáciu v tomto roku.

Prvú uskutočnili v marci na základe pravidelného nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva o celoplošnej deratizácii na území mesta Košice.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM