Eva Mikulová Rôzne

Povozte sa v MHD úplne zadarmo, ako bonus s hudobným koncertom

Európsky týždeň mobility ponúkne cestujúcim v košickej verejnej doprave výrazné zľavy. Najviac ušetria cestujúci, ktorí sa rozhodnú pre kúpu časových cestovných lístkov.

Ilustračný obrázok k článku Povozte sa v MHD úplne zadarmo, ako bonus s hudobným koncertom
Zdroj: DPMK

Zámerom Európskeho týždňa mobility, do ktorého sa každoročne zapája aj Dopravný podnik mesta Košice, je propagovať udržateľné spôsoby dopravy a motivovať verejnosť k uprednostňovaniu verejnej dopravy pred individuálnou. S cieľom získať nových cestujúcich a prilákať do MHD predovšetkým vodičov automobilov, prichádza DPMK s možnosťou cestovať za polovičné náklady.

Počas Európskeho týždňa mobility (16. – 22.9.2018) si budú môcť všetci noví cestujúci zakúpiť základné predplatené cestovné lístky na 30 a 90 dní so zľavou 50%. Tento zvýhodnený cestovný lístok nebude možné počas doby jeho platnosti preniesť na inú kartu.

Zľavnené aj papierové lístky

Zľava 50% bude v čase trvania Európskeho týždňa mobility automaticky uplatnená aj na všetky druhy základných cestovných lístkov zakúpených prostredníctvom elektronickej peňaženky. Cestujúci využívajúci papierové cestovné lístky si v uvedenom období nemusia kupovať cestovné lístky v plnej hodnote základné, ale taktiež zľavnené.

„Je to prvýkrát, čo verejnosti ponúkame tak výrazné zľavy z cestovného. Pevne verím, že kampaň bude úspešná a prinesie ovocie v podobe nárastu cestujúcich. Bol by som rád, ak by sa nám podarilo do MHD prilákať predovšetkým notorických motoristov, aby sa presvedčili, že cestovanie verejnou dopravou je efektívne, pohodlné a bezpečné," vyjadril očakávania Dopravného podniku mesta Košice generálny riaditeľ Richard Majza.

„Mesto Košice sa dlhodobo usiluje o ekologizáciu dopravy v meste. Preto investovalo v rokoch 2012 – 2018 do modernizácie mestskej hromadnej dopravy 250 miliónov eur. Veríme, že skvalitňovaním verejnej dopravy sa nám podarí postupne zvýšiť jej podiel na úkor osobnej dopravy a zlepšíme tak spoločne životné prostredie v našom krásnom meste," povedal viceprimátor Martin Petruško.

Koncert v autobuse

Zavŕšením týždňa mobility je Svetový deň bez áut (22.9.2018), kedy je už tradične MHD zadarmo pre všetkých. Túto iniciatívu podporia aj viceprimátor Martin Petruško a generálny riaditeľ DPMK Richard Majza, ktorí počas týždňa mobility plánujú vyskúšať cyklonosiče na linke 14. Dopravný podnik počas týždňa mobility vystaví svoj historický autobus typu Karosa B 952.

Vo vozidle, ktoré bežne slúži k výcviku vodičov sa v piatok 21.9.2018 počas výstavy alternatívnych dopravných prostriedkov na námestí pred OC Galéria uskutočnia koncerty.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM