Lukáš Zavacký Samospráva

Pozitívna správa z Košického kraja: Rozpočet skončil v minulom roku s niekoľkomiliónovým prebytkom!

Rozpočet Košického samosprávneho kraja (KSK) hlási za minulý rok obrovský prebytok. Jeho záverečný účet schválilo krajské zastupiteľstvo, ktoré zároveň rozhodlo o použití týchto finančných prostriedkov.

Ilustračný obrázok k článku Pozitívna správa z Košického kraja: Rozpočet skončil v minulom roku s niekoľkomiliónovým prebytkom!
Zdroj: TASR

Najväčšia časť zo 6,74 milióna eur pôjde do peňažného fondu na splátky istiny úverov v tomto a ďalších rokoch. Konkrétne 5,2 milióna eur. Na dofinancovanie investičných akcií schválených v roku 2015, ale do konca roka 2015 neukončených, resp. neuhradených, pôjde zhruba 800 tisíc eur. Ďalších 700 tisíc eur je určených ako prídel do rezervného fondu.

„Celkový dlh kraja k 31. decembru 2015 predstavuje čiastku 52,83 milióna eur, čo je zadlženie vo výške 34,99% zo skutočných bežných príjmov predchádzajúceho roku,“ uvádza sa v materiáli, ktorý poslancom predkladal predseda KSK, Zdenko Trebuľa.

Zastupiteľstvo KSK zároveň schválilo úpravu tohtoročného krajského rozpočtu. Zvýšili sa tak príjmy o zhruba 17,1 milióna eur a výdavky o 8 miliónov eur. Po zarátaní finančných operácií má samospráva hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom na úrovni 217,7 milióna eur.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM