Hokej

Poznáme výsledky prestížnej ankety: V All-Star tíme aj košický hokejista!

Výsledky ankety o Hokejistu roka sú známe. Hlasovalo sa aj v ďalších kategóriách. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme výsledky prestížnej ankety: V All-Star tíme aj košický hokejista!
Zdroj: TASR

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) usporiadal slávnostné odovzdávanie cien Hokejista roka opäť po dvoch rokoch. Okrem výsledkov v hlavnej kategórii sa verejnosť dozvedela aj mená ocenených za extraligu, druhú ligu, extraligu žien, juniorov a dorast. Medzi ocenenými bodoval aj košický hokejista.

Hokejista Ladislav Nagy z HC Košice bodoval v ankety hneď dvakrát. Nagy sa stal víťazom kategórie Najlepší strelec a bodoval aj v kategórii All-Star tím Tipsport Ligy.

„Náš cieľ je v každom smere spájať hokejové hnutie. Chceli sme všetkých tých najlepších za uplynulú sezónu dostať pod jednu strechu a som rád, že sa nám to podarilo,“ povedal v úvodnom príhovore generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

V ankete Hokejista roka hlasovali odborná verejnosť, novinári, kluboví aj zväzoví funkcionári a tréneri. Prvýkrát sa hlasy v ankete nezbierali pomocou hlasovacích lístkov, ale elektronicky.

V kategórii All-Star tím Tipsport Ligy 2016/2017 bodovali okrem Nagya aj Jason Bacashihua (HC'05 Banská Bystrica) – Matthew Maione (HC'05 Banská Bystrica), Jason Milam (HK Nitra) – Tomáš Surový (HC'05 Banská Bystrica) a Marek Hovorka (MsHK Žilina).

Ladislav Nagy začínal so seniorským hokejom práve v rodných Košiciach, a to v sezóne 1997/1998. Neskôr sa stal majstrom sveta v roku 2002 a bronzovým medailistom v roku 2003.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM