Rôzne

Pozor! Nezabudnite na zmenu času. Ovplyvní aj rýchliky

Zmena letného času na stredoeurópsky v noci zo soboty na nedeľu 28. októbra ovplyvní jazdu dvoch nočných vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

Ilustračný obrázok k článku Pozor! Nezabudnite na zmenu času. Ovplyvní aj rýchliky
Zdroj: TASR

Túto noc si pospíme o hodinu dlhšie. Opäť sa mení čas. Tentokrát z letného času prechádzame na stredoeurópsky. To znamená, že v noci v noci zo soboty na nedeľu 28. októbra si o 3,00 hodine posunieme čas na 2,00 hodinu.

Zmena času ovplyvní jazdu dvoch nočných vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Podľa hovorcu spoločnosti Tomáša Kováča budú vlaky stáť na vybraných železničných staniciach a v ceste budú pokračovať po hodine.

Konkrétne zmena času zasiahne rýchlik Zemplín, ktorý o 21.54 h vyráža z Humenného a do Bratislavy má plánovaný príchod o 6.03 h. Zároveň úpravu času pocíti aj rýchlik Zemplín v opačnom smere, ktorý o 23.43 h vyráža z Bratislavy a do Humenného má príchod o 7.50 h.

„Na tratiach susedných železníc budú podobne ovplyvnené jazdy nočných vlakov, ktoré premávajú počas prechodu z letného času na stredoeurópsky,“ doplnil Kováč. Vlaky, ktoré vchádzajú na Slovensko po 3.00 h, pôjdu podľa jeho slov už podľa stredoeurópske­ho času.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM