Eva Mikulová Samospráva

Pre košických bezdomovcov kupuje magistrát špeciálne príbytky - iglu. Aká je cena?

Budú slúžiť ako pohotovostné „príbytky“ pre ľudí, ktorí nemôžu byť ubytovaní, alebo nemajú záujem o prenocovanie v útulkoch alebo registrovaných nocľahárňach.

Ilustračný obrázok k článku Pre košických bezdomovcov kupuje magistrát špeciálne príbytky - iglu. Aká je cena?
Zdroj: iglou.cz

Problém s ľuďmi bez domova sa pokúsi mesto riešiť i netradičným spôsobom. Kupuje príležitostné príbytky v tvare iglu, ktoré budú v dvoch veľkostiach. Pre jednu osobu alebo pre dve.

Zima sa blíži

Dostanú ich charitatívne organizácie, ktoré dlhoročne pomáhajú bezdomovcom.

Mesto objednalo päť kusov týchto iglu v celkovej hodnote 630 eur. Dve iglu budú slúžiť pre páry a jeden stojí 135 eur a tri budú „samotky“ v cene 120 eur za kus.

„Po dohode s Arcidiecéznou charitou a neziskovou organizáciou Oáza –Nádej pre nový život, ktoré poskytujú služby osobám bez domova, iglu poskytneme obom týmto subjektom,“ informoval nás hovorca mesta Vladimír Fabián.

Budú slúžiť ako pohotovostné „príbytky“ pre ľudí, ktorí nemôžu byť ubytovaní, alebo nemajú záujem o prenocovanie v útulkoch alebo registrovaných nocľahárňach.  

„Budú rozložené v blízkosti sídla zariadení, čiže na Bosákovej a v Bernátovciach, tak aby mohli byť ich užívatelia čiastočne kontrolovaní. V prípade, že sa tento spôsob okamžitej pomoci osvedčí nevylučujeme  možnosť zakúpenia ďalších iglu,“ dodáva V. Fabián.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM