Lenka Fedorová Správy

Prechádzka Ťahanovským lesom, z ktorej sa dvíha žalúdok: FOTO priamo z miesta

Plechovky, vrecia, staré oblečenie a množstvo ďalších odpadkov. Na to všetko narazia Ťahanovčania, ktorí sa vyberú na prechádzku do neďalekého lesa. Ako na problém reagujú zodpovední?

Ilustračný obrázok k článku Prechádzka Ťahanovským lesom, z ktorej sa dvíha žalúdok: FOTO priamo z miesta
2
Galéria

O tom, že metropola východu má aj svoje tienisté stránky sme písali v článku Odvrátená tvár metropoly východu: 3 ulice, ktoré hyzdia centrum Košíc. Avšak v Košiciach môžeme nájsť aj ďalšie miesta, na ktoré Košičania hrdí rozhodne nie sú. Jedným z nich je nelegálna skládka na Sídlisku Ťahanovce.

Ako pre Košice 24 uviedol poslanec košického mestského zastupiteľstva a poslanec miestneho zastupiteľstva MČ Sídlisko Ťahanovce Miloš Ihnát, skládka sa nachádza nad usadlosťou Majetkár, priamo pri privádzači z Prešova do Košíc.

Problém s nelegálnou skládkou na Ťahanovciach uznali aj Mestské lesy Košice, a.s.. Mestský podnik v odpovedi na dopyt poslanca Ihnáta uviedol, že v Ťahanovskom lese eviduje viacero nedostatkov.

Medzi ne zaradili nelegálne skládky odpadov, hlavne zo strany rómskeho etnika nasťahovaného v chatkách pri rýchlostnej ceste, časté požiare na tomto území či časté opravy zastaralého vodovodného potrubia.

Ako spoločnosť v odpovedi ďalej uviedla, ohľadom hospodárskej činnosti v tejto oblasti nemajú žiadne nedostatky, hospodári sa tam v zmysle platného Programu starostlivosti o les podľa stanovených predpisov pre jednotlivé porasty.

Poslanec Ihnát na problém s nelegálnou skládkou upozornil aj na sociálnej sieti. Fotografie aktuálneho stavu skládky v Ťahanovskom lese si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Nelegálna skládka na Ťahanovciach
2
Galéria
Zdroj: Miloš Ihnát
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM