Lukáš Zavacký Basketbal Šport

Premiéra vo Východoeurópskej lige: Basketbalistky Good Angels si pochutnali na súperkách

Košické basketbalistky zažili premiéru vo Východoeurópskej lige ako zo sna. Aj bez svojej opory dokázali súperky v Lotyšsku prevýšiť.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra vo Východoeurópskej lige: Basketbalistky Good Angels si pochutnali na súperkách
Zdroj: TASR

Nadviazali na turnaj v poľských Polkowiciach, kde vo finále proti domácim triumfovali 66:53. Zaplatili na ňom však vysokú cenu. Prišli o Annu Jurčenkovú, ktorá im v dôležitých stretnutiach v Rige chýbala, no dokázali ju skvelým spôsobom zastúpiť jej kolegyne.

Čítajte tiež: Basketbalistky Good Angels vyhrali turnaj v Poľsku: Prišli však o oporu

V úvodnom meraní síl zvíťazili s Avangard Kyjev 79:40, následne s Cmoki Minsk 72:40, ale najvyrovnanejší zápas mali odohrať s Kibirkštis Vilnius. Hráčky Good Angels však nič nenechali na náhodu a zvíťazili jednoznačne 92:56.

Najviac sa zaskvela Teja Oblaková, slovinská reprezentantka, ktorá v tomto súboji zaznamenala 23 bodov. Klub sa rozhodol posilňovať a do tímu priviesť ďalšiu zahraničnú posilu. Už onedlho by káder mala rozšíriť Vicki Baughová. Táto Američanka aktuálne skončila sezónu v San Antonio pôsobiacom vo WNBA.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM