Eva Mikulová Rôzne

Prezident Andrej Kiska navštívil svojho predchodcu Rudolfa Schustera v nemocnici

Exprezidenta Rudolfa Schustera v stredu preložili z jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) na Kliniku srdcovej chirurgie. Jeho zdravotný stav je veľmi dobrý.

Ilustračný obrázok k článku Prezident Andrej Kiska navštívil svojho predchodcu Rudolfa Schustera v nemocnici
Zdroj: TASR

S úsmevom na tvári vyšiel z Východosloven­ského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH), slovenský prezident Andrej Kiska, ktorý v ňom v štvrtok 21. februára navštívil svojho kolegu exprezidenta Rudolfa Schustera. Osobne sa presvedčil, že jeho predchodcovi sa po náročnej srdcovej operácií darí a čoskoro sa jeho hospitalizácia skončí.

„Stav pána prezidenta je veľmi dobrý, s pooperačným priebehom sme spokojní. Je už preložený na hladké lôžko na Kliniku srdcovej chirurgie,“ povedal prednosta a generálny riaditeľ Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb (VÚSCH) František Sabol.       

Bývalý prezident Schus­ter sa vo štvrtok 14. februára v nočných hodinách náhle podrobil operácii srdca. Operačný tím chirurgov z kliniky pod vedením Sabola vykonal aortokoronárne bajpasy v mimotelovom obehu. Exprezident bol po operácii na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, doteraz sa zotavoval na JIS.

Kiska navštívil Schustera v nemocnici
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM