Eva Mikulová Správy

Príďte si vymeniť rastliny na prvý košický zelený swap, FOTO

Vo Výmenníku Wuppertálska sa vo štvrtok, 26. septembra uskutoční prvý košický rastlinný swap. Pestovateľov čakajú aj pútavé prednášky a workshopy.

Ilustračný obrázok k článku Príďte si vymeniť rastliny na prvý košický zelený swap, FOTO
21
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Swap je anglický výraz pre bezpeňažnú výmenu a v Košiciach bol doteraz zameraný na oblečenie. Tento štvrtok však Košičanov čaká prvá výmena izbových rastlín a odrezkov.

Pestovatelia si od 14:00 do 19:00, môžu medzi sebou vymieňať izbové rastliny a zúčastniť sa prednášok či workshopov. Cieľom tejto udalosti je vytvoriť priestor pre ľudí so spoločným záujmom a podporiť formu výmenného obchodu.

Rastlinka za rastlinku

“Pre účastníkov, ktorí si chcú odniesť novú rastlinku platí len jedno pravidlo: koľko rastliniek prinesiete, toľko si môžete odniesť. Radi prijmeme celé rastliny, ale aj odnože alebo odrezky."

"Účastníkov prosíme, aby priniesli len zdravé, nepoškodené rastliny. Budeme radi, ak k prinesenej rastline napíšete krátky popis – druh, zalievanie, starostlivosť, alebo jej príbeh,” vysvetlil jeden z organizátorov podujatia, Juraj Senič z OZ okolo.

Počas celého popoludnia budú dostupní dvaja odborníci z košickej botanickej záhrady, ktorí s radosťou poradia s určením prinesených rastlín a starostlivosťou o nich.

Súčasťou podujatia budú aj prednášky o pestovaní rastlín pre začiatočníkov, bylinková dielnička, trh s prírodnou kozmetikou, odborné rozprávanie o izbových rastlinách, chutné občerstvenie a tiež tombola plná zaujímavých cien.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM