Aktualizované Správy

Na Dargove sa tvoria kolóny. Z Košíc sa nedostanete ani na Jahodnú, FOTO

Horský priechod Dargov bol pre výdatné sneženie a skrížené kamióny niekoľko hodín uzavretý.

Ilustračný obrázok k článku Na Dargove sa tvoria kolóny. Z Košíc sa nedostanete ani na Jahodnú, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Vytrvalé sneženie od nedeľnej (24. 1.) noci sťažilo prejazdnosť niekoľkých úsekov ciest II. a III. triedy v okrese Košice-okolie. Ako uviedla hovorkyňa KSK Anna Terezková, Správa ciest KSK nasadila do terénu všetky mechanizmy.

Do pondelkového rána spotrebovali krajskí cestári viac ako 480 ton posypového materiálu, prepluhovali 850 kilometrov ciest a absolvovali 120 výjazdov. V teréne je podľa Terezkovej takmer 100 mechanizmov, ktoré naďalej pracujú na zabezpečení zjazdnosti krajských ciest.

„Správa ciest KSK má v teréne nasadené všetky svoje mechanizmy, s preventívnym posypom sme začali ešte v noci predtým, než začalo výdatnejšie snežiť. Keďže bol v Košickom kraji vyhlásený prvý situačný stupeň pre husté sneženie, na pomoc sme povolali aj mechanizmy od externých zmluvných partnerov Správy ciest KSK,“ dodal riaditeľ Správy ciest KSK Anton Trišč.

Viacero obmedzení

Aktualizované 13.30 hod.

Horský priechod Dargov, ktorý bol od rána úplne uzavretý, je opäť prejazdný v oboch smeroch. Na mieste sa však stále tvoria kolóny. Vodiči musia pre nepriaznivé poveternostné podmienky zvýšiť opatrnosť aj na úseku cesty pred mostom cez vodnú nádrž Ružín, kde boli ráno popadané stromy a zasahovali hasiči. Krajskí cestári taktiež vyzývajú na zvýšenú opatrnosť pri prejazde cez Slanec, premávku tam riadi polícia.

Ako uviedla košická polícia na sociálnej sieti, pre popadaná stromy je uzavretá aj Čermeľská cesta. Uzávierka cesty je od reštaurácie Baránok v Čermeli po Jahodnú.

Prečítajte si tiež

Horský priechod Dargov
6
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM