Eva Mikulová Rôzne

Priveďte deti na jesenné knižkohranie a naučia sa knihy milovať

V areáli Kulturpark sa v dňoch 27. až 30. septembra 2018 bude konať unikátne vzdelávaco-zábavné podujatie pod názvom Košice BookPark. Prídu aj známi spisovatelia.

Ilustračný obrázok k článku Priveďte deti na jesenné knižkohranie  a naučia sa knihy milovať
Zdroj: Knižnica pre mládež Košice

Počas štvordňového podujatia budú paralelne prebiehať akcie určené rôznym cieľovým skupinám z radov laickej aj odbornej verejnosti, deťom aj rodičom. Na jednotlivých akciách vystúpia mnohí domáci i zahraniční hostia z oblasti knižnej tvorby, ktorí sa venujú práci s deťmi. Ide o autorov detských kníh, ilustrátorov, psychológov, pedagógov.

Príde český autor detských kníh a ilustrátor Petr Horáček, ktorý žije a tvorí v Londýne, či Ragnheiður Gestsdóttir, islandská autorka a ilustrátorka, kunsthistorička a zároveň aj členka islandskej sekcie IBBY.

Účasť na sprievodnom programe prisľúbili aj významné košické inštitúcie, napr. Slovenské technické múzeum, T-Systems športovo-zábavný areál, Bábkové divadlo a mnohé ďalšie.

Interaktívne workshopy

Cieľom podujatia Košice BookPark je poskytnúť rodičom a pedagógom najaktuálnejšie informácie o vývine dieťaťa, o význame čítania, o prístupe k výchove a vzdelávaniu. Osobitne rodičom je venovaný druhý ročník Konferencie (ne)obyčajných rodičov.

Účastníci absolvujú interaktívne workshopy s knihovníkmi, psychológmi, logopédmi a arteterapeutmi, aby si na vlastnej koži vyskúšali benefity hravého vzdelávania.

Pedagógom MŠ a ZŠ je určená osobitná sekcia, nazvaná Krajina čitateľov. Je zameraná na to ako používať knihy v rámci vyučovania naprieč rozličnými predmetmi a ako oživovať školské knižnice.

Pre rodiny s deťmi

Vďaka ôsmemu ročníku dvojdňového festivalu Číta celá rodina si na svoje prídu aj mladé rodiny s deťmi. Chýbať nebudú obľúbené divadielka, tvorivé dielne a napríklad aj diskusia pre oteckov, či zážitkové čítania. Festival svojou prítomnosťou podporia osemnásti tvorcovia detskej knihy, ktorí navštívia osemnásť základných košických škôl, aby tam spolu so svojimi malými čitateľmi strávili príjemný školský deň plný kníh a čítania.

Celé podujatie skvele dopĺňa výstava malých vydavateľov detskej knihy, na ktorom sa predstavia vydavateľstvá ako Artforum, Slniečkovo, Egreš a iné.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM