Erik Bojničan Správy

Protest učiteľov zasiahol aj košický okres: Riaditeľ na ZŠ Jenisejská hovorí o čakaní na hrdinu!

Avizovaný štrajk učiteľov dnes zatvoril množstvo škôl na celom Slovensku. K protestu sa pridali aj učitelia z okresu Košice, a tak niektoré školy v našom regióne svoje brány ráno neotvorilo a v jednej z nich neprišlo až 45 pedagogických zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Protest učiteľov zasiahol aj košický okres: Riaditeľ na ZŠ Jenisejská hovorí o čakaní na hrdinu!
Zdroj: Dnes24.sk

Do celoslovenskej akcie Deň zdravia alebo Učiteľská kvapka krvi sa zapojili aj niektoré školy v Košiciach. Gymnázium Trebišovská a Základná škola Nám. L. Novomeského nahlásili zatvorenie. Spolu deväť škôl, základných aj stredných, brány nezatvorili, ale nahlásili zapojených učiteľov. Cieľom dnešnej akcie je poukázať na zlý zdravotný stav školstva.

Poukázanie na zlý zdravotný stav školstva

Na ZŠ Jenisejská sa rozhodlo zapojiť do akcie spolu 45 pedagogických zamestnancov. Jedna tretina z nich daruje krv, ostatní využijú deň na lekárske prehliadky. Potvrdil to riaditeľ školy Róbert Schwarcz.

"Chceli tým vyjadriť svoj postoj a poukázať na nedostatky, ktoré v školstve tlačíme pred sebou už 20 rokov, a čakáme na hrdinu, ktorý sa ich pokúsi vyriešiť určitým radikálnym opatrením, ktoré v školstve potrebujeme,“ vysvetlil riaditeľ s tým, že s akciou sa stotožňuje.

Podľa neho treba poukázať, že v školstve sú veci, ktoré treba riešiť. „Ak nie je počuť požiadavky, tak sú vnímané ako neopodstatnené.“

V rámci Slovenska vyše 200 škôl

V rámci Slovenska sa do dnešnej akcie zapojilo vyše 200 škôl. V okrese Košice nahlásili zatvorenie ZŠ a MŠ v Budimíri, zapojených pedagogických zamestnancov majú ZŠ Kecerovce, ZŠ v Boliarove a ZŠ v Slanci.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM