Erik Bojničan Správy

Prvý poprašok preveril košických cestárov: Viac roboty bolo na Jahodnej

Do košických ulíc bolo v nasadených šesť sypačov a jeden nakladač posypového materiálu. Viac práce mali cestári podľa ich slov v stredisku Jahodná.

Ilustračný obrázok k článku Prvý poprašok preveril košických cestárov: Viac roboty bolo na Jahodnej
Zdroj: Dnes24.sk

Pre námrazu a mierne snehové prehánky došlo v Košiciach od štvrtka 26. novembra k posypu úsekov ciest. Komplikácie pri zimnej údržbe počas noci ani dnes však podľa firmy Kosit, ktorá sa stará o tieto služby v meste, nenastali.

„Nakoľko sa napadaný sneh na vozovkách okamžite topil, dispečing na základe aktuálnych poveternostných podmienok vyslal do rána šesť veľkých sypačov a jeden nakladač posypového materiálu,“ informovala dnes Jana Končeková zo spoločnosti Kosit.

Viac práce mali pracovníci pri lyžiarskom stredisku Jahodná, kde napadli jeden až dva centimetre snehu. „V meste aj okolí sa vyhradené úseky komunikácii posypávali zmiešaným alebo chemickým posypom, aby sa tak preventívne zabránilo prípadnej poľadovici,“ doplnila Končeková.

V rámci nočnej služby bolo na výjazd pripravených spolu 13 veľkých sypačov, v službe bolo nasadených osem vodičov a ďalší traja v domácej pohotovosti. Kosit všetky práce v rámci zimnej údržby koordinuje spolu s centrálnym dispečingom zimnej údržby, ktorý je na referáte dopravy Magistrátu mesta Košice.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM