Lenka Fedorová Rôzne

Rarita v košickej zoo: Adopcia zvieratka ako svadobný dar?

Toto sa nevidí len tak! Fantázii sa medze nekladú a ak premýšľate nad netradičným svadobným darom, nechajte sa inšpirovať.

Ilustračný obrázok k článku Rarita v košickej zoo: Adopcia zvieratka ako svadobný dar?
Zdroj: TASR

Adoptovať si zvieratko je jednou z možností ako spríjemniť život nemým tváram. Košická zoo takúto možnosť ponúka a zdá sa, že je o to veľký záujem.

Záujem o adopciu stúpa

Adopcia sa v zoo teší veľkej popularite. Vlani zaznamenala rekordných 86 adopcií zvierat, ktorými záujemcovia finančne prispievajú na kŕmenie či lepšie chovateľské podmienky vybraných obyvateľov zoo.

„Medzi adoptívnymi rodičmi sú jednotlivci, rodiny s deťmi, školské kolektívy, ale aj firmy, pre ktoré je adopcia istou formou reklamy,“ uviedla Vlasta Paľková z oddelenia vzdelávania a marketingu zoo v košických Kavečanoch.

Stáleho adoptívneho rodiča majú napríklad tiger Lucky, vlky, krkavec Kajo, orliak bielokrídly, papagáj sivý – žako, surikaty vlnkavé, ale aj pávy, kozy či ovce kamerunské.

Najlacnejšie, už za desať eur, si môžu záujemcovia adoptovať rybku – klauna očkatého, ktorú deti poznajú z animovanej rozprávky ako Nema. V rovnakej cene sú pavúk vtačkár, listárka červenooká a drsnokožka kôrnatá.

Najdrahšia je levica Laura za 1400 eur, hneď po nej nasleduje tiger Lucky, za ktorého zaplatí adoptívny rodič 1330 eur.

Na adopciu viac ako 150 zvierat

Časť adoptívnych rodičov tvoria aj návštevníci, ktorí sa pre adopciu rozhodnú spontánne na základe okamžitých sympatií počas návštevy zooparku.

V posledných rokoch stúpol záujem o adopciu, ktorá sa stáva netradičným darčekom pri rôznych jubileách či dokonca k svadbe. Základ tvoria dlhoroční adoptívni rodičia, ktorí svoje zvieratko podporujú každoročne.

Celkovo ponúka zoo na adopciu viac ako 150 zvierat. Počas trvania jedného roka je adopcia zverejnená na webovej stránke a na tabuľke chovného zariadenia vybraného zvieraťa. Každý adoptívny rodič dostane na pamiatku o nej osvedčenie.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM