Alexandra Kolínská Samospráva

Reakcie nových starostov košických mestských častí: Aké zmeny čakajú Sídlisko KVP, Dargovských Hrdinov a Vyšné Opátske?

V 22 mestských častiach začne pôsobiť 22 nových starostov. Oslovili sme niektorých kandidátov, ktorých ste si zvolili za nových starostov mestských častí.

Ilustračný obrázok k článku Reakcie nových starostov košických mestských častí: Aké zmeny čakajú Sídlisko KVP, Dargovských Hrdinov a Vyšné Opátske?
Zdroj: TASR

V mestskej časti Vyšné Opátske získal 489 hlasov ešte stále súčasný starosta Viktor Mikluš. „Tento rok som bol zvolený do funkcie starostu druhýkrát. Som vďačný našim obyvateľom, že mi veria, že mi dali šancu pokračovať v začatej práci. V blízkej budúcnosti sa chcem v prvom rade stretnúť so zvolenými poslancami, aby sme sa dohodli na prioritách, týkajúcich sa prác, projektov v mestskej časti a tieto včlenili do programového rozpočtu na budúce obdobie,“ reagoval na opätovné zvolenie Viktor Mikluš.

Po voľbách padla úľava

Presne 1 621 hlasov dostal novozvolený starosta Alfonz Halenár v mestskej časti Sídlisko KVP. „Reakciou na viíťazstvo bola úľava. Úľava z 15 hodín-trvajúcich pracovných dní, spojených s fyzickým aj duševným vypätím. Ihneď za tým pocit zodpovednosti,“ povedal pre náš portál.

„Pre KVP plánujem urobiť všetko, o čom som písal v AHinfo a v rozhovoroch s ľuďmi v mojom volebnom obvode. To zahŕňa zatlačiť na viacero gombíkov súčasne a rozbehnúť procesy v prvom rade pre radikálne zlepšenie stavu v životnom prostredí. Spolu s poslancami KVP urobiť prienik našich volebných programov. Stanoviť si čo chceme a akú prioritu jednotlivým oblastiam priradiť. Stanoviť si checkpointy kde si povieme, kde sa nachádzame a urobiť spätnú väzbu. Plánujem od prveho dňa šliapnúť na plyn a každým dňom zvyšovať rýchlosť,“ prezradil svoje plány nový starosta Sídliska KVP.

Veľké zmeny na Furči

Svoje miesto starostu obhájil aj aktuálny starosta Dargovských Hrdinov, Jozef Andrejčák, ktorý vo voľbách dostal až 3 891 hlasov. „V prvom rade ďakujem všetkým furčanom, ktorí sa zúčastnili volieb a ďakujem za prejavenú podporu a dôveru. Verím, že dokážeme zrealizovať volebný program, ktorý je reálny a vychádza z našich finančných a kompetenčných možností,“ povedal znovuzvolený starostaa Andrejčák.

Na otázku o zmenách v mestskej časti Dargovských Hrdinov, odpovedal: „Po schválení rozpočtu MČ začneme etapovite s realizáciou jednotlivých aktivít z voleb.programu. Napríklad vybudovanie kamerového bezpečnostného systému napojeného na centrálny pult Mestskej polície Košice, zvýšenie bezpečnosti – osvetlenie – prechodov pre chodcov na hlavnej ceste Trieda L.Svobodu, rekonštrukcie detských ihrísk podľa európskych bezpečnostných noriem, vybudovanie vonkajšej fit – zóny, odstránenie nefunkčných a zatvorených vnútro sídliskových podchodov a na ich mieste vybudovanie parkovacích plôch a zelene, vybudovanie chodníka a prechodu pre chodcov v križovatke ulíc Krosnianska, Zupkova a Ovručska a iné.“ Jozef Andrejčák Dargovských hrdinov

O tom, aké zmeny čakajú mestské časti Šebastovce, Sídlisko Ťahanovce a Košice-Juh sa dočítate v článku Prvé reakcie starostov košických mestských častí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM