Správy

Rekonštrukcia prvých troch autobusových zastávok MHD sa končí

Rekonštrukcia prvých troch autobusových zastávok košickej mestskej hromadnej dopravy (MHD) sa končí.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia prvých troch autobusových zastávok MHD sa končí
6
Galéria
Zdroj: TASR

Ako TASR informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice, a.s., (DPMK) Michaela Karaffová, od štvrtka (27.12.) od 9.00 h sa na nich obnoví plná prevádzka a zrušia sa dočasné opatrenia.

Ako spresnila, čo sa týka zastávky Nová nemocnica, smer Hlavná pošta, ruší sa dočasné zastavovanie konečnej linky 18 a obnovuje sa pôvodné stanovište liniek 12, 17, 36, N2 oproti poliklinike Západ, na začiatku Vojenskej ulice.

„Zastávka Považská, Nová nemocnica, smer Trieda SNP – ruší sa zastavovanie na dočasnom stanovišti pri Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb, a.s., a obnovuje sa pôvodné stanovište liniek 12, 17, 36, 57, N2 pri vchode do fakultnej nemocnice, na Vojenskej ulici,“ uviedla Karaffová s tým, že sa ruší aj zastavovanie na dočasnom stanovišti zastávky Magistrát mesta Košice, smer Krajský súd a obnovuje sa pôvodné stanovište liniek 71, 72, N6 za križovatkou Trieda SNP – Toryská.

Na zastávkach MHD sa vykonávali stavebné úpravy nástupných plôch s vytvorením bezbariérového prístupu. Mesto Košice na svojej webovej stránke informuje, že práce na projekte budú pokračovať v závislosti od klimatických podmienok začiatkom roka 2019.

„Odovzdané zastávky budú postupne dopĺňané o technické zázemie v podobe označníkov a informačných tabúľ,“ dodáva.

Magistrát začal s rekonštrukciou autobusových zastávok MHD koncom októbra, obnovou ich má prejsť spolu 21. Na ôsmich boli práce urobené v minulosti.

Celková výška investície predstavuje sumu jeden milión eur, pričom financovanie projektu je zabezpečené z prostriedkov európskych štrukturálnych a investičných fondov a z vlastných zdrojov mesta Košice.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM