Lukáš Zavacký Správy Správy

Rekonštrukcia v košickej Univerzitnej nemocnici finišuje: FOTO ako dôkaz

V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach prebieha renovácia, ktorá bude mať čoskoro svoj koniec. Pozrite sa, čo sa doteraz stihlo vynoviť...

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia v košickej Univerzitnej nemocnici finišuje: FOTO ako dôkaz
Zdroj: Dnes24.sk

Najviac prostriedkov sa investovalo do kompletnej výmeny okien v celej budove Chirurgického monobloku na Rastislavovej 43. Dokopy pribudlo na piatich pracoviskách a chodbách viac ako 700 okien.

Rekonštrukciou prešlo i 25 hygienických zariadení pre pacientov v oboch areáloch nemocnice, v nízkej časti Polikliniky na Triede SNP bola stará nevyhovujúca podlahová krytina nahradená novým vysokokvalitným PVC. Taktiež bol vymaľovaný a zariadený celý priestor novými lavičkami, ktoré boli zakúpené z vlastných prostriedkov nemocnice. Pribudli nové schody z parkoviska ku novému vstupu Polikliniky na Triede SNP – kovové schodisko sa nahradilo betónovým.

„Aj napriek nepriaznivému počasiu, ktoré nám znemožňuje dokončenie úprav chodníka a rondelu, je schodisko funkčné a plne dostupné pre pacientov. Ukončenie stavených prác, ktoré vylepšia celkový vizuál vstupu nemocničnej budovy, z dôvodu dodržania technologických postupov, plánujeme na teplejšie mesiace,“ upresnil námestník riaditeľa UN LP pre technicko-prevádzkový úsek Ing. Branislav Ropek, MPH.

Do prevádzky by mal byť 21. marca uvedený aj výťah F vo výškovej budove na Triede SNP. Plánovaná je aj výmena všetkých výťahov v budove Chirurgického monobloku na Rastislavovej 43. Financie na tieto rozsiahle úpravy, poskytlo UN LP Ministerstvo zdravotníctva SR ako viazané kapitálové výdavky zo štátneho rozpočtu v celkovej výške 1,8 mil Eur.

„Všetky realizované stavebné úpravy prispeli a prispejú k vyššiemu komfortu pre našich pacientov, návštevníkov a zamestnancov. Lepší stav a vzhľad nemocničných priestorov v konečnom dôsledku prispeje k úspore z ich prevádzky,“ povedal riaditeľ UN L. Pasteura Košice MUDr. Milan Maďar, MPH.

Môže vás zaujímať:

Zábery pred a po rekonštrukcii nemocnice
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM