Lukáš Zavacký Správy

Remeslo na netradičnom mieste v Košiciach: Pri pochúťke kováčov zahrá Mafia Corner

Jedinečná príležitosť nahliadnuť do čara slovenského remesla! A na netradičnom mieste v Košiciach. Skvelý program ponúkne i lahôdku v podaní obľúbenej kapely.

Ilustračný obrázok k článku Remeslo na netradičnom mieste v Košiciach: Pri pochúťke kováčov zahrá Mafia Corner
3
Galéria
Zdroj: TASR

Zámerom podujatia s názvom Scrap Metal Art Fest 2016 bude priblížiť a ukázať zručnosť majstrov kováčov. Návštevníci môžu v prípade záujmu zvečniť seba a svojich kamarátov či najbližších na plátno rukou Ladislava Tverďáka, karikaturistu, ktorý vtipnou ceruzkou dotvorí atmosféru.

„Nadšenci sa priučia ‚ohnivému čertovskému‘ remeslu. Rodiny s deťmi si svoju šikovnosť budú môcť vyskúšať v tvorivých dielňach zameraných na šperkárstvo, techniku paverpol (metalické sošky), výrobu hračiek a bábik z ponožiek či minisuvenírov,“ uvádza sa na oficiálnej stránke Slovenského technického múzea (STM) v Košiciach.

Práve jeho priestory sa premenia na obrovskú pracovňu, a to 19. novembra 2016 od 10:00 do 19:00. Riči, medzevská fazuľovica pravých kováčov, sa bude podávať spoločne s horúcimi nápojmi. Nebude chýbať ani hudobná vložka. Postará sa o ňu skupina Mafia Corner, ktorá je známa svojimi hitmi Zuzulienka alebo Vypic a žic.

Ak to všetko niekomu nebude stačiť, je tu ďalšia možnosť. Budú sa na mieste premietať tematické filmy a voľne sa bude dať pohybovať po viacerých expozíciách. Planetárium sa zase sprístupní s komentovanými prehliadkami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM