Ľubomír Hudačko Kultúra

Richard Müller v Košiciach uviedol nové CD: Sima Martausová ho krstila netradične

V stredu večer sa v Košiciach zišla enkláva priaznivcov Richarda Müllera. Spevák uviedol svoju Výberovku, ktorú Sima Martausová netradične pokrstila.

Ilustračný obrázok k článku Richard Müller v Košiciach uviedol nové CD: Sima Martausová ho krstila netradične
18
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

V košickej kaviarni Slávia sa v stredu večer krstilo nové CD Richarda Müllera. Ten predstavil svoju novú Výberovku, ktorá mapuje celú jeho kariéru od roku 1984 až po súčasnosť. Akciu si pritom nenechali ujsť ani známe mená, Peter Bič či Katka Knechtová potvrdili, že sú Richardovými fanúšikmi.

Krst pesničkou

Krstnou mamou bola speváčka Sima Martausová, ktorá však akt nepoňala len tak hocijako. Nosič uviedla do života originálne a to vlastnou pesničkou. "Richarda si veľmi vážim ako umelca aj ako človeka, preto teraz cítim až trému. Je pre mňa veľkou cťou, že si za krstnú mamu vybral práve mňa. Richardovu tvorbu mám totiž veľmi rada a rozhodla som sa CD pokrstiť hudbou. Špeciálne pre túto príležitosť som len pred dvoma dňami zložila pieseň, ktorá je vyskladaná z názvov Richardových najväčších hitov,“ povedala Sima Martausová.

Krstná mama Sima Martausová: Výberovku Richarda Müllera uviedla piesňou
1
Galéria

Príjemná melódia charizmatického speváka dojala a na našu otázku, či už mu niekto zložil pieseň, odpovedal: „Takúto osobnú ešte nie. Veľmi sa mi páčila a takisto sa mi páči aj Sima a jej produkcia,“ povedal nám pre Košice 24. Richard ďalej prezradil, že Košice má rád a za posledných 30 rokov tu bol veľakrát. „Je tu skvelé publikum, dobrí ľudia a priatelia. Prečo by všetko krstené malo byť v len hlavnom meste?“ poznamenal.

Skúša na turné

V súčasnosti sa s Adelou Vinczeovou pripravuje na svoje turné, ktoré odštartuje o necelé dva týždne. Druhý koncert odohrá práve v Košiciach. „Vždy, keď sme sa s Adelou stretli na porade, výsledok bol taký, že sa nemáme o čom radiť. Som zvedavý, akým spôsobom to vypáli a ako to bude vyzerať. Veľa sa teraz skúša a to ma už v tomto období života strašne nebaví. No teším sa z toho, že okrem skladieb, čo hráme bežne, budeme hrať aj asi polovicu pesničiek z aktuálneho albumu 55. Až pri skúškach som si uvedomil, ake sú tie pesničky krásne,“ uviedol Müller.

Ako to na akcii vyzeralo si môžete pozrieť v našich galériách.

Nová výberovka Richarda Müllera: Krst CD prebehol v Košiciach
18
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM