Veronika Hunyadiová Správy

Rok 2020 v Košiciach: TOP články, ktoré vás najviac zaujali

Rok 2020 je minulosťou. Niesol sa v znamení pandémie koronavírusu, no Košičanov zaujímali aj ďalšie témy.

Ilustračný obrázok k článku Rok 2020 v Košiciach: TOP články, ktoré vás najviac zaujali
Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2020 sa hovorilo najmä o koronavíruse, ktorému patrila všade obrovská pozornosť. Články venované pandémii a krimy správy patrili medzi tie najčítanejšie.

Keďže veríme, že správ o pandémii a tragédiách ste mali počas roka až až, v tomto prehľade sme ich vynechali a dali priestor ostatným najčítanejším té­mam.

TOTO boli najčítanejšie články v roku 2020:

Žiadne záznamy

Najväčší záujem čitateľov vzbudil článok o činnosti permanentného krízového štábu. Košický mestský poslanec Robert Schwarcz si vyžiadal od úradu vlády dokumenty k jeho činnosti vrátane zápisníc zo zasadnutí štábu. Odpoveď ho poriadne prekvapila.

Prečítajte si celý článok

Vzdala sa synčeka

Košičania žili aj príbehom mladej mamičky, ktorá odniesla svojho novonarodeného synčeka do hniezda záchrany. Po niekoľkých dňoch však svoj čin oľutovala a chcela dieťa späť.

Prečítajte si celý článok

Bezohľadní rekreanti

Košické jazero je najmä v lete vyhľadávaným miestom Košičanov. Pobyt pri vodnej ploche však návštevníkom často strpčujú neprispôsobiví občania, ktorí robia hluk a zanechávajú po sebe neporiadok a odpadky.

Prečítajte si celý článok

Kysak pod vodou

V októbri zasiahli viaceré obce v okrese Košice-okolie záplavy. Po výdatných dažďoch a vypúšťaní priehrady Ružín stúpla hladina Hornádu a voda zaplavila cesty aj viaceré obce. Pod vodou sa ocitla aj časť Kysaku.

Prečítajte si celý článok

Protest proti ĽSNS

Košičania tento rok jasne ukázali svoj postoj voči extrémizmu. Počas mítingu Ľudovej strany naše Slovensko (ĽSNS) sa pri Dolnej bráne konalo aj zhromaždenie s názvom Košice bez nenávisti. Stovky ľudí prišli na miesto len niekoľko metrov od kotlebovcov, aby dali najavo, že sa Košice stavajú proti fašizmu.

Prečítajte si celý článok

Z Košíc sa stalo klzisko

V januári nám v Košiciach poriadne prituhlo a ulice mesta sa premenili na ľadovú plochu. Chôdza po zamrznutom chodníku sa stala rizikovou aktivitou a urgentné príjmy v nemocniciach zaplnili stovky ľudí. Lekári ošetrovali zlomené ruky, rozbité hlavy a narazené chrbtice.

Prečítajte si celý článok

Nová cesta po 40 rokoch

Košická župa sa v roku 2020 pustila do opráv viacerých ciest po celom kraji. Jednou z nich je aj frekventovaná komunikácia medzi Veľkou Idou časť Gomboš a obcou Perín-Chym. Vodiči a miestni obyvatelia sa tak po desaťročiach dočkajú novej cesty. Rekonštrukcia sa začala v auguste a jej súčasťou je aj oprava mosta.

Prečítajte si celý článok

Z Tesca bude Urban

Obchodný dom Tesco na začiatku Hlavnej ulice je už pár rokov minulosťou. V legendárnej budove prebieha rozsiahla rekonštrukcia, na ktorej konci má byť nové moderné nákupné centrum Urban. Aj keď vo vnútri dôjde k obrovským zmenám, ikonický vonkajší vzhľad fasády ostane zachovaný.

Prečítajte si celý článok

Pasca na vodičov

1. augusta sa v Košiciach rozšírila pešia zóna. Od križovatky pri hoteli Gloria palac po križovatku medzi Štúrovou a Mojmírovou ulicou pri OD Dargov platí pre autá zákaz v jazdu s výnimkou vozidiel MHD. Táto novinka stála viacero vodičov desiatky eur za pokuty, ktoré na mieste polícia vyberala.

Prečítajte si celý článok

Jedným z troch Košičanov, ktorý sa dostal do parlamentu po februárových voľbách je bývalý košický primátor Richard Raši. V rozhovore prezradil, ako predstavuje svoju prácu v Národnej rade SR. Podarilo sa mu niečo z toho naplniť?

Prečítajte si celý článok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM