Eva Mikulová Rôzne

Rok po vražde Jána a Martiny. Smutné výročie si pripomenieme pri Dolnej bráne

V štvrtok 21. februára 2019 uplynul rok od chladnokrvnej vraždy Jána a Martiny. Zhromaždenie sa bude konať pri Dolnej bráne od 18,00 hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Rok po vražde Jána a Martiny. Smutné výročie si pripomenieme pri Dolnej bráne
9
Galéria
Zdroj: FB Za slušné Slovensko -Košice

V štvrtok 21. februára 2019 sa pri Dolnej bráne bude konať spomienka na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú, ktorú presne pred rokom zavraždili. Košické zhromaždenie organizuje organizácia Za slušné Slovensko – Košice.

„Už rok sa stretávame na námestiach, voláme po slušnosti a spravodlivosti. Vytváreme spoločenstvo, ktoré žiada novú kultúru spravovanie vecí verejných, chce slušnosť, nie aroganciu a nenávisť, volá po pravde a spravodlivosti namiesto klamstva a bezbrehého populizmu. Spoločne sme strhli oponu a dostali možnosť naplno vidieť, ako sa v našej krajine zametala korupcia pod koberec, ako policajní funkcionári zneužívali políciu, ako sa ubližuje nevinným a slabším. Farmári, učitelia, zdravotné sestry a mnohí ďalší boli roky zabúdaní a ich problém odsúvané na okraj, a to len preto, aby krajinu mohli rozkrádať „naši“ ľudia,“ pozývajú organizátori na svojej stránke.

Zároveň pripomínajú, že ich požiadavky stále trvajú: "Voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny. Ak sa chceme posunúť ďalej, musíme poznať mená tých, ktorí si túto obludnú vraždu objednali. Voláme po dôveryhodnej vláde, takej vláde a takej politike, ktorá je skutočnou službou všetkým ľuďom, politike, ktorá prináša víziu a riešenia.

Na zhromaždení vystúpi aj prezident Andrej Kiska

Na košickom zhromaždení vystúpi mama zavraždenej Martiny Zlatica Kušnírová, novinári Konštantín Čikovský, Arpád Soltész a Laco Ďurkovič, poetka Juliana Sokolová a kazateľ Daniel Pastirčák.

Zároveň sa protesty budú konať v Prešove, Bardejove, Michalovciach, Trebišove, Spišskej Novej Vsi, Levoči, Kežmarku, Poprade a v Rožňave.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM