Veronika Hunyadiová Správy

Rokovania o výstavbe hokejovej haly pokračujú. Polaček si zavolal Trnku a Šatana

Košický kraj chce postaviť v Košiciach hokejovú halu. Potrebuje k tomu pozemky mesta, ktoré neschválilo ich predaj.

Ilustračný obrázok k článku Rokovania o výstavbe hokejovej haly pokračujú. Polaček si zavolal Trnku a Šatana
Zdroj: Mesto Košice

Rokovania o výstavbe hokejovej tréningovej haly pre Krajskú hokejovú akadémiu budú pokračovať. Hala má vyrásť na pozemkoch mesta a Košického samosprávneho kraja (KSK) na Medickej ulici. Primátor Jaroslav Polaček zvolal na piatkové (21. 5.) popoludnie okrúhly stôl do Historickej radnice, kde chce rokovať so všetkými zainteresovanými stranami.

Predaj pozemkov neprešiel

Na poslednom mestskom zastupiteľstve (11. 5.) poslanci neschválili návrh na predaj pozemkov mesta pre KSK, na ktorých by v budúcnosti mala hala stáť. Poslanci odobrili pozmeňujúci návrh, aby mesto predalo pozemky za cenu podľa znaleckého posudku, teda 794 470 eur, ale celý návrh na predaj pozemkov schválený nebol. K potrebnej trojpätinovej väčšine chýbali štyri hlasy.

Kraj v reakcii neskrýval sklamanie a mesto obvinil zo zdržovania výstavby. „Mesto už rok a pol zdržuje výstavbu novej hokejovej haly, a týmto krokom oddialilo začiatok jej výstavby o ďalší takmer rok," uviedla župa s tým, že bude musieť nájsť inú vhodnú lokalitu.

Na výstavbu hokejovej haly vyčlenil košický kraj z rozpočtu sumu 2,7 milióna eur, ďalšie dva milióny dostane od vlády cez Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

Férové riešenie

Primátor v liste adresovanom predsedovi KSK Rastislavovi Trnkovi, prezidentovi SZĽH Miroslavovi Šatanovi a poslancom mestského zastupiteľstva vyzval, aby spoločne hľadali dohodu za rokovacím stolom a dohodli sa na férovom riešení. Zdôraznil, že mestu pod jeho vedením záleží na rozvoji športovej infraštruktúry, avšak pri plnení tohto cieľa musí dbať aj na maximálnu efektívnosť a transparentnosť pri nakladaní so svojim majetkom.

„Verím, že našim spoločným cieľom je urobiť maximum preto, aby sa výstavba hokejovej haly na Medickej ulici mohla začať čo najskôr zrealizovať. Obyvatelia nášho mesta a Košického samosprávneho kraja, vedenie SZĽH ako aj široká športová verejnosť očakávajú, že sa spolu férovo dohodneme na najvhodnejšom riešení z pohľadu všetkých zainteresovaných strán," uviedol v liste primátor.

Ako doplnil, verí, že počas konštruktívnej debaty pri okrúhlom stole nájdu také spoločné riešenie, ktoré budú môcť prezentovať verejnosti a poslancom mestského zastupiteľstva.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM