Hokej

Rozbehnuté Košice nezaváhali ani na ľade Zvolena: Rozhodli tri bleskové góly

Sériu víťazstiev košického tímu sa podarilo natiahnuť na ľade úradujúceho majstra, hoci ten hneď od začiatku zápasu ovládol hru. Z úvodnej aktivity však dokázal Zvolen vyťažiť len chudobné vedenie 1:0, ktoré oceliari otočili v priebehu strednej časti hry troma rýchlymi gólmi.

Ilustračný obrázok k článku Rozbehnuté Košice nezaváhali ani na ľade Zvolena: Rozhodli tri bleskové góly
Zdroj: TASR

Prvá tretina vyšla lepšie domácim. Mali aktivitu na hokejkách aj šance. V 5. min neuspel Michal Chovan sám pred Riečickým, ale o dve minúty neskôr si to vynahradil, keď prešiel po ľavej strane a pri pravej žŕdke dostal puk za gólmana. Vedenie 1:0 mohli navýšiť aj ďalší zvolenskí hráči, často strieľali, ale puk do bránky neposlali.

Vyrovnanie mal na hokejke v 12. minúte Češík, puk strieľal do odkrytej bránky, no v poslednej chvíli ho tam nepustila hokejka Hraška. V 17. min sa ocitol v dobrej príležitosti Zvolenčan P. Zuzin, ale nemieril do voľnej časti Riečického svätyne.

Úplne odlišná bola druhá tretina. Košičania v nej strelili tri góly a boli aktívnejší. V 23. min po vyhratom vhadzovaní strieľal spoza kruhu Šeda, Šimko vyrazil puk, Gmitter z dorážky neuspel, no k opätovne odrazenému puku sa dostal Hrnka a ten už bol úspešný. Opäť Hrnka poslal hostí do vedenia 2:1, keď po prihrávke Gmittera strieľal spomedzi kruhov do horného rohu bránky.

O 37 sekúnd neskôr už svietilo na tabuli 1:3, tentokrát strelu Štrbáka tečoval pred bránkou Boltun. Tréner Šupler si zobral oddychový čas, ale neprebral svojich zverencov. Dve možnosti na zníženie nepriaznivého stavu mal síce P. Zuzin, ale oveľa väčšie šance zahodili Češík a Spilar.

Ani v III. tretine sa Zvolenčania nevypli k zvýšenej aktivite, nedostávali sa do vyložených šancí a líder si bezpečne udržiaval svoj náskok. Navýšiť ho mohol ešte Marcinko, ale neuspel sám pred Šimkom. V 51. min sa do dobrej príležitosti dostal domáci Škvaridlo v presilovke, no voľný z kruhu triafal puk do Riečického. Na opačnej strane sa dostal do krátkeho úniku Jenčík, ale nestihol ideálne zakončiť. V závere sa ešte snažili zmeniť skóre Zvolenčan Bortňák a Košičan Jenčík, ale puk za gólmanov nedostali.

Hlasy trénerov:

Júlus Šupler (tréner Zvolena): „Prvá tretina bola z našej strany najlepšia v zápase. Škoda, že sme v nej nevyužili okrem gólu ďalšie šance. Skóre v náš prospech mohlo byť výraznejšie. Hokej sa však nehrá na šance, ale na góly. V druhej tretine sme absolútne prepadli a to o stretnutí rozhodlo. V tretej tretine sme súpera síce prestrieľali, ale súper mal nebezpečnejšie šance z protiútokov. Do zápasu sme sa tak naspäť nevrátili. Chýbal mi u hráčov väčší entuziazmus i nasadenie ako aj väčšia vôľu po víťazstve. Rozhodla aj taktická hra Košíc a lepšia športová forma súpera. Zápas mal svoju kvalitu no skončil v náš neprospech bez bodového zisku.“

Anton Tomko (tréner Košíc): „Bol to veľmi dobrý zápas, musím sebakriticky priznať, že Zvolen tvrdil muziku v prvej tretine. Museli sme si v prestávke pred druhou tretinou niečo povedať, zmeniť taktické pokyny a padlo to na úrodnú pôdu. V strednej časti sme strelili tri rýchle góly za sebou a to rozhodlo o tomto zápase, pretože ďalšia časť sa hrala dosť takticky a to aj z našej strany. Zvolen sme nepúšťali do veľkých príležitostí a v záverečnej tretine sme práve my nepremenili rad vyložených príležitostí. Do Zvolena sme cestovali so zámerom, že zoberieme všetky tri body, čo sa nám podarilo splniť, takže môžeme byť spokojný s výsledkom.“

HKM Zvolen – HC Košice 1:3 (1:0, 0:3, 0:0)

Góly: 7. Michal Chovan (Brabenec, P. Zuzin) – 23. Hrnka (Gmitter, Šeda), 25. Hrnka (Cebák, Gmitter), 26. Boltun (Štrbák, Jokeľ), Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc – Holienka, Valach, 2450 divákov

Víťazstvo Košíc na ľade Zvolena v 36. kole
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM