Eva Mikulová Rôzne

Rozhodli ste. Najobľúbenejšie kúpalisko je Červená hviezda

Kúpalisko Červená hviezda, ktoré po rozsiahlej rekonštrukcii otvorili minulého roku, ste vyhodnotili ako najlepšie. Ryba skončila druhá a Mestské kúpalisko je tretie.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodli ste. Najobľúbenejšie kúpalisko je Červená hviezda
14
Galéria
Zdroj: mesto Košice

Za kúpalisko Červená hviezda alebo ľudovo ČH-čko hlasovalo až 47,3 percenta Košičanov.

Oceňujete najmä to, že areál je pomerne rozľahlý, bazény sú nové a u mnohých prevládala i nostalgia. Označili ste ho ako kúpalisko svojej mladosti.

Kúpalisko Červená hviezda

Je národnou kultúrnou pamiatkou. Je zapísané v Ústrednom zozname Pamiatkového fondu SR. Areál bol postavený v rokoch 1935 až 1936. Patrí k významným slovenským medzivojnovým stavbám z obdobia funkcionalizmu. Od roku 2008 kúpalisko chátralo. Rekonštruovať sa areál začal v roku 2015. Náročná prestavba musela zachovať autenticitu architektonického diela legendárneho kúpaliska.

Pôvodné bazény pre plavcov, neplavcov aj detský bazén boli obnovené a pribudol aj nový bazén na vodné pólo – hypermoderný, nerezový. Dá sa priečne rozdeliť, zväčšiť, zmenšiť a pri väčších zápasoch je možné tu uložiť mobilnú tribúnu. Vodnopólový bazén je nekrytý, no s možnosťou vyhrievania vody v prípade potreby.

Druhé skončilo kúpalisko Ryba na Aničke.

Hlasovalo zaňho 27 percent návštevníkov. Aj Ryba bodovala najmä väčším areálom a tiež je obľúbená aj preto, že je tu možnosť športového vyžitia. K dispozícií je plavecký bazén, rekreačný bazén a detský bazén.

Za Mestské kúpalisko v Mestskom parku hlasovalo 25,7 percent ľudí.

Je tu nerezový plavecký 50 metrový bazén a prepojený neplavecký bazén s detským bazénom a atrakciami pre deti.

Všetky kúpaliska sú otvorené denne od 9,00 do 19,00 hodiny.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM