Eva Mikulová Kultúra

Vašo Patejdl: Prípravy na naše koncertné turné sú už v plnom prúde

Výnimočné koncertné turné Elánu k 50. výročiu ich pôsobenia sa začne už v auguste a v novembri budú koncertovať aj v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Vašo Patejdl: Prípravy na naše koncertné turné sú už v plnom prúde
Foto: Eva Mikulová

Koncert legendárnej skupiny bude 23. novembra 2018 v Steel aréne. Jeden zo zakladateľov Elánu, Vašo Patejdl, prípravy na koncert v Košiciach zabezpečoval už začiatkom augusta. Prezradil nám, na čo sa môžeme tešiť:

„Pripravujeme scénu, aranžmá a to už robíme pol roka. Začíname aj skúšať nielen hudobne. Do programu sme zahrnuli aj tri vokalistky, aby sa mali páni na čo pozerať, nielen na starých chlapov. Plus budeme mať aj sláčikovú sekciu. Pred prvým koncertom sa nasťahujeme do športovej haly v Ostrave, kde to celé postavíme a budeme skúšať už aj so všetkými efektmi.“

Ste už 50 rokov na hudobne scéne. Čím toto turné bude výnimočné ?

Ponímame ho ako veľkú oslavu celého nášho pôsobenia. Prvých 10 rokov sme boli ešte mladí s vervou sme cvičili a hrali a prvý úspech bol, keď sme sa zúčastnili Bratislavskej lýry v 1979 a od toho roku sme boli vždy úspešní. Z každej platne, ktorú sme vydali chceme zaspievať a zahrať aspoň jednu pesničku. Bude to prierez celej naše tvorby. A skončíme súčasnosťou. Momentálne pracujeme na novom albume, ktorý chceme vydať tiež aj na vinyle, čiže ako LP – platňu. Počas koncertov budú premietané aj historické zábery z nášho účinkovania za polstoročnicu nášho účinkovania.

Stihli ste toto leto dovolenku?

Ja už mám dovolenku za sebou. Bol som na Kréte a bolo tam veľmi príjemne. Teplejšie ako je momentálne u nás. Užil som si dovolenku, nič som nerobil, len ležal a odpočíval.

Toto turné je vraj rozlúčkové. Je to pravda?

Jožo Ráž to už oficiálne povedal a ja ho len citujem, že po 20. decembri, kedy bude posledný koncert v O2 aréne tak odchádza z kapely. A tým pádom Elán bez Ráža nebude, i keď právo na značku mám aj ja a Jano Baláž, ale ja si to ani neviem predstaviť. A ani by nemalo zmysel pokračovať bez neho. Ja to ani nepotrebujem, mám svoje projekty. A keď ma budú chcieť ľudia v budúcnosti počuť a prísť na moje vystúpenie pod mojím menom, tak prečo nie. A čo sa týka Elánu, Jožo to myslí vážne.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM