VOCH Správy

Rozsvietenie vianočnej výzdoby počas LOCKDOWNU a zákaz vychádzania v Košiciach!

Pozrite si, čo vás najbližšie dni čaká nielen v Košiciach. Radšej zostaňte doma!

Ilustračný obrázok k článku Rozsvietenie vianočnej výzdoby počas LOCKDOWNU a zákaz vychádzania v Košiciach!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj v Košiciach bude platiť na dva týždne tzv. lockdown. A to už o pár hodín. Od dnešnej (24. 11.) polnoci bude tiež platiť na 90 dní núdzový stav.

Ide o lockdown pre všetkých, zaočkovaní nebudú mať výhody. Platiť má od štvrtka 25. novembra.

Bude v metropole východu rozsvietenie vianočnej výzdoby? Áno, aj na Terase, kde už pribudol tiež symbol Vianoce, vianočný stromček

Náhradný program?

Len pred pád dňami sme vám priniesli informáciu, že vianočné trhy by mohli viesť ku konfliktom a selekcii (ne)očkovaných ľudí. Z dôvodov, ktoré si môžete prečítať po prekliku TU, na najväčšom košickom sídlisku nebudú.

A aj keď chcela samospráva Košice-Západ len pred dvoma dňami informovať čoskoro o náhradnom vianočnom programe, zdá sa, že všetko je už definitívne stratené! Začína sa LOCKDOWN.

Viac správ

Prečítajte si aj:

Núdzový stav v Košiciach

V Košiciach budú pre vás otvorené len esenciálne prevádzky. Zároveň sa zavádza lockdown pre všetkých. Počas núdzového stavu sa na najbližšie dva týždne zavádza zákaz vychádzania / od 05:00 hodiny ráno do 01:00 hodiny v noci/.

Do práce môžu iba tí, ktorí nemôžu pracovať z domu. Prehodnotenie príde po desiatich dňoch. Podľa výsledkov sa režim upraví. Školy ostávajú otvorené.

Naďalej môžete ísť na testovanie, očkovanie, k lekárovi, do lekárne. Taktiež môžete ísť na krst, uzavrieť manželstvo, či na pohreb.

Košičania, odporúča sa vám práca z domu, v opačnom prípade je potrebné potvrdenie zamestnávateľa. Zároveň je možná starostlivosť o blízkeho človeka.

Pozrite si aj vianočné mestečko na FOTKÁCH.

Príprava vianočnej výzdoby v uliciach Košíc
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM