Lenka Fedorová Rôzne Rôzne

S turistami v Košiciach nie je nuda: Pobaviť vás môžu aj takýmito otázkami!

Košice sa tešia zvyšujúcemu sa nárastu turistov. Niekedy však stretnutie s turistami môže byť celkom zábavné. Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku S turistami v Košiciach nie je nuda: Pobaviť vás môžu aj takýmito otázkami!
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

V článku Košice lákajú veľa turistov: Z ktorých krajín k nám chodia najčastejšie? sme vás informovali o tom, z akých krajín nás turisti navštevujú najčastejšie. Tentokrát nás zaujímalo, či sa pracovníčky Mestského informačného centra stretávajú taktiež s vtipnými situáciami počas návštev turistov v informačnom centre. Tu je odpoveď.

„Bol tu jeden pán a pýtal sa, prečo sú v strede mesta kanály, cez ktoré preteká voda a naliehal na mňa, že to musím vedieť, keď predsa pracujem v informačnom centre, tak som mu to vysvetlila a našli sme to aj v informačných potulkách, v tej knihe, tak som mu to ukázala a je to tam vysvetlené aj v angličtine. Toto bola taká situácia, že som nerozumela, prečo sa to pýta“ s úsmevom si zaspomínala pracovníčka Mestského informačného centra Dominika.

To však nie je všetko. Turisti sa často zaujímajú nielen o naše najznámejšie kultúrne pamiatky, ale zaujímajú ich aj typické veci z nášho kultúrneho dedičstva. Medzi nimi aj tradičný slovenský ľudový hudobný nástroj fujara.

Pracovníčok centra sme sa tiež opýtali, či sa pri svojej práci stretávajú aj s nepríjemnými otázkami. Tie nám odpovedali, že s nepríjemnými otázkami sa nestretávajú, iba ak na niektoré otázky nevedia odpovedať.

„Mňa sa jeden pýtal, ako funguje fujara, na akom princípe. On vravel, že je hudobník, tak ho to zaujímalo. Ale to som mu nevedela úplne presne vysvetliť,“ smeje sa pracovníčka centra Katka.

Pracovníčka Dominika nám prezradila, že sa jej jeden pán pýtal, prečo v meste nemáme telefónne búdky, na čo mu nevedela odpovedať. My sme zistili, že vzhľadom na to, že telefónne búdky boli využívané veľmi málo, spoločnosť, ktorá ich poskytovala, všetky telefónne búdky z Košic odstránila, nakoľko ich prevádzkovanie bolo veľmi stratové.

Zažili ste aj vy s turistami vtipnú situáciu? Napíšte nám!

Môže vás zaujímať:

Nárečie v okolí Košíc skrýva naozaj krásne výrazy: Priznajte farbu, rozumiete vôbec týmto slovám? :)

Prežil konskú železnicu či obe vojny: Toto je on, najstarší strom v Košiciach! FOTO

Preteká cez Košice i takmer celým krajom: 5 zaujímavostí o Hornáde, o ktorých ste možno netušili

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM