Lenka Fedorová Rôzne Správy

Šarkany nad hlavami Košičanov: Padne nový rekord?

Obľúbená Šarkaniáda nebude v metropole východu chýbať ani túto jeseň. Podarí sa Košičanov prekonať vlastný rekord?

Ilustračný obrázok k článku Šarkany nad hlavami Košičanov: Padne nový rekord?
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk

Jeseň bez púšťania šarkanov by snáď ani nebola jeseňou. Šarkany milujú nielen deti, ale aj dospelí, ktorí sa tak v spomienkach vracajú do svojich detských čias. Aj tento rok sa tak na lúke nad sídliskom KVP stretnú stovky Košičanov.

Pokus prekonať vlastný rekord

Vo vlaňajšom ročníku, ktorý bol v poradí štvrtý sa podarilo vytvoriť nový slovenský rekord v podobe lietajúceho šarkana s najdlhším chvostom. Ten mal dĺžku až 201 m. Tento rok sa tak nadšenci šarkanov pokúsia prekonať vlastný rekord.

„Čaká na vás mnoho atrakcií pre deti, šarkania show s profesionálmi, ktorí vás naučia ako správne púšťať šarkana, teší sa na vás UJO ĽUBO a jeho minidisko, atraktívne súťaže, atď.,“ informovalo mesto o udalosti, ktorej je organizátorom. Novinkou má byť tento rok pokus o nový rekord v podobe „Najviac rodín púšťajúcich šarkanov".

Účastníci musia dodržiavať pravidlá

Ak ste sa rozhodli zapojiť aj vy, mali by ste sa držať niekoľkých pravidiel, ktoré stanovili organizátori. Podľa oficiálnych pravidiel sú šarkany bez obmedzenia veľkosti, tvaru, farby v rámci etických noriem, nesmú byť formou propagácie rôznych produktov, tovarov a služieb alebo inou marketingovou akciou, súťažiaci nesmie zničiť šarkana inému súťažiacemu.

Zakazuje sa použiť rybársky silón, použiť petardy, ohňostroje či iné, výbušné látky alebo použiť iné, zdraviu a život ohrozujúce látky púšťať šarkany v zóne pre akrobatické šarkany a v ostatných vyhradených zónach organizátorom.

Košická Šarkaniáda sa uskutoční 24. septembra 2016 (v prípade nepriaznivého počasia 1. októbra 2016) od 13:00 do 17:00 hodiny.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM