Veronika Hunyadiová Správy

Takýto Silvester sme tu ešte nemali. Žiaden program ani ohňostroj

Oslavy príchodu Nového roka budú tentoraz úplne iné, ako po minulé roky. Pandémia zrušila všetky plány.

Ilustračný obrázok k článku Takýto Silvester sme tu ešte nemali. Žiaden program ani ohňostroj
10
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto tento rok plánovalo svojich obyvateľov a návštevníkov potešiť na prelome rokov ohňovou šou. Tá je z estetického pohľadu veľmi efektná, ale zároveň v porovnaní so zábavnou pyrotechnikou bezpečnejšia a priaznivejšia pre životné prostredie.

Vzhľadom na vývoj pandemickej situácie a nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR Košice rovnako ako iné samosprávy zrušilo silvestrovský program v celom rozsahu.

Ušetrené finančné prostriedky mesto využilo napríklad aj na zriadenie odberových miest pre antigénové testy priamo na Magistráte mesta Košice, ktoré aj v závere roka testujú obyvateľov na prítomnosť nového koronavírusu.

Policajti v uliciach

Ako informuje magistrát, počas silvestrovskej noci bude v uliciach mesta zvýšený počet policajných hliadok, ktoré budú dohliadať na dodržiavanie verejného poriadku a bezpečnosti v uliciach.

„Veríme, že v občania nebudú v uliciach mesta organizovať a ani sa zúčastňovať osláv príchodu nového roka,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Fabian. Pri zistení porušenia platných opatrení a nariadení budú mestskí policajti informovať Regionálny úrad verejného zdravotníctva Košice.

V priloženej galérii si môžete zaspomínať na silvestrovské oslavy z minulých rokov.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM