Správy

Antigénové testovanie bude na magistráte prebiehať aj v závere roka

Registrácia ani objednávanie nie je potrebné. Počas vianočných sviatkov na magistráte otestovali viac ako 1 400 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Antigénové testovanie bude na magistráte prebiehať aj v závere roka
10
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Odberové miesto s bezplatným antigénovým testovaním na nový koronavírus zriadia v budove Magistrátu mesta Košice na Triede SNP 28/A aj v stredu (30. 12.) a vo štvrtok (31. 12.). Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.

Pre verejnosť bude k dispozícii od 9.00 do 14.00 hod.

Posledný odber bude počas oboch dní o 13.40 hod., potom sa magistrát pre verejnosť uzatvorí. Testovanie budú vykonávať dva odberové tímy.

Okrem zdravotníkov, ktorých zabezpečí Červený kríž, budú ich členmi aj príslušníci mestskej polície. Tí okrem dohliadania na bezpečnosť zabezpečia aj administratívne práce. Hovorca mesta Vladimír Fabian pripomenul, že záujemcovia o testovanie sa nemusia nikde registrovať. Prísť môžu pred hlavný vchod do budovy.

Počas Vianoc stovky ľudí

„Mesto Košice touto službou vychádza v ústrety všetkým obyvateľom, ktorí sa doteraz nestihli otestovať na nový koronavírus a chcú chrániť zdravie a bezpečnosť svojich blízkych alebo spolupracovníkov,“ uviedlo mesto s tým, že sa tak rozhodlo urobiť po úspešnej realizácii myšlienky bezplatného antigénového testovania počas vianočných sviatkov. Od 24. do 26. decembra využilo odberové miesto na magistráte takmer 1 450 ľudí.

„V spolupráci s Univerzitnou nemocnicou Louisa Pasteura Košice a regionálnym úradom verejného zdravotníctva sme ako jediné mesto každý deň testovali svojich obyvateľov. Vďaka tomu sme podchytili 195 pozitívnych prípadov,“ dodal primátor Jaroslav Polaček.

Koronavírus v Košiciach

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM