Veronika Hunyadiová Správy

Škôlky a školy sú otvorené pre všetky deti. Ale na ako dlho?

Školy a škôlky v Košiciach zatiaľ zostávajú otvorené. Pravidlá pre nástup detí do škôl sa ale budú meniť.

Ilustračný obrázok k článku Škôlky a školy sú otvorené pre všetky deti. Ale na ako dlho?
Zdroj: TASR/František Iván

Materské a základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice pokračujú v rovnakom režime, v akom fungujú od pondelka 1. marca. Do škôlky a školy na I. stupni tak môžu chodiť všetky deti.

„Na základe informácií z ministerstva školstva až do piatka 5. marca budú môcť všetky deti v materských školách a žiaci na I. stupni základných škôl pokračovať v prezenčnej výučbe, a to za rovnakých podmienok ako pri nástupe do školy od pondelka 1. marca," uvádza mesto Košice na sociálnej sieti.

Zmeny posunuli

V stredu (3. 3.) vstúpili do platnosti nové opatrenia na zabránenie šíreniu koronavírusu. Ich súčasťou je aj zmena, ktorá sa týka fungovania školských zariadení. Materské školy a I. stupeň základných škôl by mali prijímať primárne deti, ktorých rodičia nemôžu pracovať z domu a musia byť na svojom pracovisku prípadne nemajú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

Táto zmena mala pôvodne platiť už od stredy (3. 3.), do platnosti vstúpi až v pondelok 8. marca. Ministerstvo školstva zverejnilo na facebookovej stránke prehľad fungovania škôl a škôlok. Detailné informácie sú zverejnené na stránke rezortu školstva.

Ako vyzeral pondelkový návrat do škôl v Košiciach si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Deti v Košiciach sa opäť vrátili do škôl
10
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM